
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!
Ingrediente:
• 200 g carne tocată de pui
• 300 g carne tocată de porc
• 1 piept de pui afumat (200 g)
• 2-3 căței de usturoi
• 2 cepe
• 3 ouă
• 1 ardei gras roșu
• 2-3 ciuperci
• 100 g cașcaval
• 2-3 felii de pâine
• lapte
• pesmet
• sare
• piper
• cimbru
• ulei
• ketchup
Mod de preparare:
Taie mărunt cepele, ardeiul și ciupercile și călește-le în uleiul încins. Taie cubulețe carnea afumată de pui și cașcavalul. Amestecă într-un castron cărnurile, legumele și cubulețele pregătite, gălbenușurile, feliile de pâine înmuiate în lapte, usturoiul zdrobit, potrivește gustul de sare, piper și cimbru.
Bate spumă albușurile cu un praf de sare și încorporează-le în compoziția de drob.
Unge cu ulei o tavă de cozonac, tapeteaz-o cu pesmet și toarnă compoziția de carne. Nivelează ușor și unge cu un strat generos
de ketchup (dulce sau picant). Dă la cuptor 40 de minute și feliază după ce s-a răcorit. Servește drobul cu salată de sezon!
Citește și:
Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)
Drob în crustă de bacon (rețetă de Paște)
Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF