Drob în crustă de ketchup (rețetă de Paște)

Drob în crustă de ketchup (rețetă de Paște)

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

200 g carne tocată de pui

300 g carne tocată de porc

1 piept de pui afumat (200 g)

2-3 căței de usturoi

2 cepe

3 ouă

1 ardei gras roșu

2-3 ciuperci

100 g cașcaval

2-3 felii de pâine

lapte

pesmet

sare

piper

cimbru

ulei

ketchup

Mod de preparare:

Taie mărunt cepele, ardeiul și ciupercile și călește-le în uleiul încins. Taie cubulețe carnea afumată de pui și cașcavalul. Amestecă într-un castron cărnurile, legumele și cubulețele pregătite, gălbenușurile, feliile de pâine înmuiate în lapte, usturoiul zdrobit, potrivește gustul de sare, piper și cimbru.

Bate spumă albușurile cu un praf de sare și încorporează-le în compoziția de drob.

Unge cu ulei o tavă de cozonac, tapeteaz-o cu pesmet și toarnă compoziția de carne. Nivelează ușor și unge cu un strat generos
de ketchup (dulce sau picant). Dă la cuptor 40 de minute și feliază după ce s-a răcorit. Servește drobul cu salată de sezon!

Citește și:

Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)

Drob în crustă de bacon (rețetă de Paște)

Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult