Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > 11 utilizari noi pentru ceai

11 utilizari noi pentru ceai

Ceaiul verde si negru iti aduce antioxidanti, te energizeaza si iti stimuleaza sistemul imunitar. Bea ceaiul dar nu arunca pliculetul sau funzele de ceai din care ai facut infunzia. Avem 11 utilizari noi pentru ceai. Toate  exceptionale si extrem de utile. In plus, toate aceste metode inlocuiesc produse chimice, sau costisitoare, astfel ca aceste utilizari noi pentru ceai sunt si solutii eco la indemana, ieftine si foarte eficiente.

Curata geamuri si oglinzi

Ceaiul verde concentrat si frunzele de ceai utilizate elimina foarte bine amprentele de pe geamuri si oglinzi. Poti freca geamul cu un plic umed sau curata geamurile cu o solutie rezultata din parti egale de ceai concentrat si alcool.

Curata vasul de WC

Aduna mai multe plicuri folosite de ceai verde si lasa-le o noapte intreaga in vasul de toaleta. Frunzele de ceai pot elimina petele imposibil de curatat din partea de jos a vasului de toaleta.

Balsam pentru par uscat

Parul uscat are un balsam ideal in ceaiul verde. Clateste-te cu ceai, lasa apoi parul sa se usuce in mod natural, dupa care clateste cu apa calduta din abundenta. Usuca parul a doua oara tot in mod natural, fara nici o sursa de caldura.

Curata covoare

Freaca cu delicatete un covor vechi (dupa ce a fost bine aspirat) cu un burete inmulat in ceai verde in care ai desfacut si continutul unui plic de ceai. Lasa ceaiul sa actioneze 10-15 minute, apoi aspira. Culorile se vor improaspata in mod uluitor, iar petele vechi o sa dispara. Stropeste covoarele persane cu ceai verde concentrat dupa care aspira. O sa vezi o diferenta remarcabila.

Curata podele

Ceaiul negru este ideal pentru a curata parchetul de culoare inchisa, iar cel verde pentru podele din lemn de culoare deschisa. Taninuri din ceai dau stralucire si culoare podelelor din lemn de esenta tare. Curata parchetul cu o carpa moale pe care ai inmuiat-o in ceai. Sterge si lasa sa se usuce in mod natural.

Curata mobila

Prepara un ceai foarte concentrat din zece pliculete la o cana de apa. Lasa se se infuzeze circa o ora. Solutia rezultata este foarte buna pentru a curata mobila pretioasa, veche, lacuita cu lac natural. Taninul din ceai improspateaza culoarea naturala a lemnului, acopera zgarieturile fine si indeparteaza foarte eficient petele de grasime. Inmoaie o carpa moale in ceaiul foarte concentrat, freaca mobila si sterge apoi cu o carpa moale si uscata.

Vindeca acneea

Acneea rebela isi gaseste leacul in ceaiul verde. Prepara un ceai concentrat, trei-cinci pliculete la o cana de apa, lasa sa infuzeze pentru 30 de minute si clateste-te pe fata cu ceaiul. Printre efectele ceaiului verde se numara si capacitatea sa puternic antiseptica, extrem de eficienta la tipul agentilor patogeni care se dezvolta la nivelul fetei.

Marineaza carnea

Foloseste ceaiul verde, preparat normal, ca pentru consum ca lichid de baza pentru marinate in care pui carne de porc, pui sau vaca.

Ingrasamant pentru plante

Uda din cand in cand plantele de apartament cu ceai verde concentrat, mai ales in cazul celor care iubesc un sol acid. Plantele vor beneficia de importante elemente nutritive.

Balsam de rufe

Clateste tesaturile delicate, de matase sau de lana in ceai verde sau negru. In ceai verde pe cele deschise la culoare, in ceai negru pe cele inchise la culoare. Hainele vor avea un aspect special, o stralucire pe care nici un alt balsam nu o poate da hainelor tale. (Otilia Ignat)

Comments

comments

Lasă un răspuns