Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Riscurile tratamentelor naturiste

Riscurile tratamentelor naturiste

Plantele nu trateaza boala

Tratamentele cu plante ajuta la calmarea simptomatologiei unor afectiuni, fara insa a elimina cauzele aparitiei lor. Lipsa energiei, oboseala accentuata sau desele dereglari stomacale nu se vor vindeca doar apeland la medicina naturista. Orice tratament naturist ar trebui inceput numai dupa un consult medical de specialitate si urmat intocmai dupa prescriptie. Pentru ca si aprovizionarea din surse nesigure este o greseala! Concentratia plantelor medicinale in substante active depinde de o multime de conditii (modul de recoltare, uscare, pastrare etc).

Abuzul dezvolta toleranta

Din pacate, asa cum se intampla si in cazul medicamentelor, consumul zilnic si de lunga durata poate dezvolta toleranta fata de substantele active din ceai, ceea ce duce la scaderea efectelor asteptate. Marirea dozei pentru a obtine efectele scontate este o alta greseala frecventa. Multe plante medicinale contin substante toxice, care pot pune viata in pericol.

Combinatii cu efecte secundare grave

Banalul ceai de musetel, care contine compusi anticoagulanti, poate avea efecte secundare grave daca este combinat cu aspirina. Asocierea lor creste riscul aparitiei hemoragiilor. La fel de intampla si cand musetelul se combina anticoagulante, antidepresive triciclice, propanorol, clozapin, tacrin si teofilina. Dintre plantele si produsele naturale care interfereaza cu terapia anticoagulanta amintim gingko, arnica, anasonul, musetelul, ceaiul verde, sunatoarea, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, afinele, uleiul de peste si coenzima Q10.

  • ATENTIE la curele de plante dupa ureche! Da, putem deveni dependenti si de plante. Curele lungi cu laxative din plante sunt cel mai bun exemplu. Utilizarea prelungita se soldeaza cu pierderea capacitatii intestinelor de a functiona singure.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns