Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cățeii de poșetă, la modă

Cățeii de poșetă, la modă

Sunt căței atât de simpatici şi lipicioşi, încât cu greu poţi rezista când le vezi mutriţele şi ochii foarte blânzi.

Căţeii de poşetă sunt la mare modă printre vedetele de la Hollywood şi, de ce să nu recunoaştem, nici ale noastre nu se lasă mai prejos. Printre avantajele care te vor convinge să-ţi iei un asemenea animăluţ de companie se numără faptul că mănâncă foarte puţin, este uşor de transportat, foarte ataşat de stăpân și nepretenţios. Iar dacă ţi-am stârnit curiozitatea, iată câteva rase de patrupede micuţe, dar cu multă personalitate:

Chihuahua – un patruped inteligent, loial şi afectuos. Poate fi considerat un câine de pază în miniatură. Nu-i place frigul, dar adoră să fie plimbat. Poate deveni gelos dacă nu-i acorzi atenţie.

Bichon maltez şi havanez – câini inteligenţi şi jucăuşi, nu au nevoie de mult spaţiu, fiind ideali pentru apartament. Blăniţa e bine să fie îngrijită zilnic, prin periere, iar ochii – curăţaţi zilnic, pentru a preveni formarea petelor în jurul lor.

Shih tzu – micuţul leu chinezesc, cum e cunoscut, este un foarte bun companion. Sociabil și destul de docil, liniştit, adoră să se joace. Îngrijeşte-i blana zilnic prin periere şi fă-i baie cel puţin o dată pe lună. Este predispus la îngrășare, aşa că nu-l hrăni în exces!

Pomeranian – considerat un câine de companie amuzant din pricina dimensiunilor sale reduse, este foarte prietenos şi plin de viaţă, adoră să fie în preajma stăpânului şi a familiei şi
să fie protector cu ei.

Yorkshire terrier – plin de viaţă, inteligent, curajos, iubitor şi devotat stăpânului, iată doar câteva dintre calităţile acestui câine cu mutriţă simpatică. Este longeviv şi stă bine cu sănătatea. Îngrijirea dentară nu trebuie omisă la această rasă.

Citește și:

Cum pregatesti catelul pentru venirea bebelusului

Cainele, psihotrapeut de nadejde

In lumea celor care nu cuvanta

Articol preluat din ediția de iulie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns