Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Ce observă musafirii atunci când intră în casa ta?

Ce observă musafirii atunci când intră în casa ta?

ce observa musafirii

Nu trebuie să fii cârcotaș pentru a observa lucruri care nu îți plac, iar acest lucru este valabil și când vizitezi casa cuiva. Dacă vrei să faci întotdeauna o impresie bună când primești musafiri, iată de ce trebuie să ții cont.

Animalul de companie se urcă peste tot

Este casa ta, deci tu decizi unde are voie să urce animalul de companie, însă musafirii ar putea fi deranjați de asta. Poate că este drăguț atunci când cățelul sare pe canapea pentru a fi mângâiat, însă blana sa poate ajunge cu ușurință în paharul cuiva. Cât despre pisica urcată pe blatul de bucătărie… musafirii vor presupune că nu gătești într-un mediu prea curat.

Citește și: Cum oprești pisica din a se urca pe blatul de bucătărie, masă și alte suprafețe?

Mobila este plină de păr de animale

Atunci când vizitezi un prieten care are un animal de companie nu te aștepți ca pe haine să nu se pună niciun fir de blană. Totuși, nimănui nu îi place să se așeze pe o canapea sau o un fotoliu pline de păr. Înainte ca musafirii să ajungă, curăță rapid aceste suprafețe cu o perie sau o mănușă de cauciuc.

Bucătăria e plină de vase murdare

O cană goala de cafea pe blat, o farfurie cu resturi de omletă pe masă, câteva vase murdare în chiuvetă, o tigaie folosită pe aragaz… toate acestea pot fi considerate dezgustătoare de către musafirii tăi.

Baia nu este curată

Baia este camera în care ne curățăm, deci și ea trebuie să fie curată. Dacă musafirii vor vedea mucegai, urme de săpun, calcar sau murdărie în baie, își vor face o impresie proastă legată de întreaga locuință. De asemenea, evită să lași la vedere cârpe murdare.

Casa este foarte dezordonată

Dezordinea ne distrage atenția, ne împiedică să ne concetrăm și ne face anxioși. În plus, musafirii vor avea impresia că nu îți pasă de starea locuinței. Dacă nu ai timp să faci ordine, păstrează la îndemână un coș în care să arunci rapid toate obiectele care nu sunt la locul lor – pe care să le aranjezi după ce pleacă musafirii, bineînțeles.

Mirosurile neplăcute

Cel mai probabil ai gătit înainte ca musafirii să vină, iar casa miroase acum a mâncare. Din păcate, unele mâncăruri lasă în urmă un miros neplăcut, iar uneori acesta iese greu din casă. Deschide larg toate geamurile și pune câte un pahar cu oțet în fiecare cameră, pentru ca mirosul să dispară mai repede. Apoi, dacă acesta a dispărut, dar parcă miroase puțin a oțet, aprinde 2-3 lumânări parfumate.

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns