Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum alegi cuptorul cu microunde ideal pentru familia ta

Cum alegi cuptorul cu microunde ideal pentru familia ta

cuptor cu microunde

A venit timpul să cumperi un nou cuptor cu microunde, dar nu știi ce să alegi? Există câteva criterii de care trebuie să ții cont, pentru a face alegerea ideală pentru familia ta, criterii pe care ți le vom prezenta în rândurile următoare.

Dar, până atunci, ce facem cu cuptorul cu microunde pe care dorim să îl schimbăm?

În cazul în care acesta încă funcționează, dar este vechi și depășit, poate fi donat sau vândut. Pentru donații îți recomandăm site-ul Lucruri Gratis sau diferite grupuri de Facebook, iar pentru vânzări site-uri precum OLX.

Dacă ai un cuptor stricat, nu îl arunca la gunoi, ci reciclează-l! Poți apela la Colectează.ro sau Reciclo.

Cum alegem cuptorul cu microunde?

Există două tipuri de cuptoare cu microunde: cele obișnuite și cele incorporabile, care se pot încadra în mobilier. Chiar dacă cel din urmă va arăta mai bine în bucătărie, trebuie să ții cont de faptul că nu îl poți muta în altă parte, iar prețul său este mai mare.

Primele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare sunt dimensiunea și greutatea. În cazul unui cuptor cu microunde clasic, nu uita că trebuie să lași spațiu în spatele său și deasupra, pentru a se putea răci.

Capacitatea unui cuptor cu microunde este măsurată în litri; cu cât aceasta este mai mare, vei putea folosi vase mai mari.

Puterea sa este exprimată în wați (W); cu cât aceasta este mai mare, cu atât mai repede se va încălzi sau găti mâncarea.

Panoul de comandă poate fi mecanic (au o rotiță gradată pe care o întorci) sau digital (îți permite să setezi cu mai multă acuratețe temperatura și timpul de încălzire). Diferențele dintre acestea nu sunt semnificative, contând doar preferințele tale.

Cele mai multe cuptoare cu microunde care se găsesc în prezent pe piață au și funcția de dezghețare, care te poate ajuta să dezgheți mai repede carne sau legume pe care ai uitat să le scoți la timp din congelator, și funcția grill, care îți va permite să faci mâncarea mai crocantă. Te-ar putea interesa și gătirea cu aburi, însă această funcție nu este atât de comună.

Înainte de a achiziționa un nou cuptor cu microunde, îți recomandăm să verifici site-urile magazinelor, pentru a compara mai ușor prețurile dintre produse. De asemenea, verifică secțiunea de comentarii, pentru a afla dacă alți clienți au fost mulțumiți.

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns