Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Paradisul din baie. Cateva sfaturi simple si utile

Paradisul din baie. Cateva sfaturi simple si utile

Baia e al doilea loc din casa, pe langa dormitor, unde ai nevoie de relaxare si timp privat. In  consecinta este un loc care trebuie bine organizat, bine amenajat, care trebuie pastrat in stare de curatenie, pentru a fi gata sa-ti ofere momentele de relaxare de care ai nevoie, oricand ai nevoie.

Un loc unde trebuie mai intai sa te simti bine, pentru a te simti frumoasa. Nu e greu sa aplici cateva reguli elementare de decorare a „templului”.

Paradisul din baie. Cateva sfaturisimple si utile

Alege pentru pereti culori neutre, ideal ar fi tonuri de alb imblanzit, caci induc o stare de calm si liniste. O perdea semitransparenta iti asigura intimitatea, lasand totusi incaperea mangaiata de lumina naturala purificata.

Paradisul din baie

  • „Unelte” naturale. Lufe, miniustensile de lemn, bureti naturali… Cu forme si texturi variate, accesoriile frumusetii merita un loc al lor; sunt la fel de practice pe cat sunt de spectaculoase.
  • Arome zen. Pastreaza la indemana „potiunile” si miresmele cu efect relaxant, precum lavanda si verbina.
  • Culori creative. Prosoapele mari, somptuoase, in culori vii si cu textura moale, fac ca baia sa devina si mai primitoare.
  • Curaj in stil eclectic. Decoreaza-ti baia cu castronase si farfurioare festive, cu motive decorative diverse. Efectul e miraculos – ca un tratament energizant pentru buna dispozitie.
  • Flacoane de sticla. In special sticla albastra, asezata in dreptul ferestrei, e de mare efect: filtreaza lumina naturala si adauga stralucire spatiului. Cauta forme usor arhaice, tip „farmacie de epoca”.
  • Accesorii. Este foarte bine daca cosmeticele vor sta in oridine, si in conditii de siguranta (fara umezeala si lumina). Un dulap este necesar.
  • Masina de spalat desi face nota discordanta isi gaseste foarte des locul in baie. Poti face din din acest electrocasnic un spatiu de depozitare util sau un loc unde sa guverneze dezordinea vesnica. Un dulap postat deasupra masinii, cateva cosuri pentru origanizare pot rezolva problema. Nu face din masina de spalat un spatiu de depozitat rufe murdare. Nu miros foarte bine, pot sa mucegaiasca si aveteaza calitatea masinii de spalat. Cel mai bine este sa lasi mereu masina goala, sa folosesti un cos de rufe care sa nu fie depozitat in baie. In plus spala perioadic (o tura scurta, fara rufe) masina de spalat cu o solutie desinfectamta.

 

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns