Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Baia și silueta și legatura specială dintre acestea

Baia și silueta și legatura specială dintre acestea

Baia și silueta – E cât se poate de plăcut să-ţi laşi pielea mângâiată de apa caldă din baie. Îţi revigorează pe dată şi mintea, şi trupul. Iar dacă adaugi anume ingrediente, baia ar putea avea efect benefic şi asupra siluetei.

Se ştie că baia are efect de destindere şi relaxare, de purificare a organismului, de tonificare a pielii. Dar şi de echilibrare a greutăţii corporale. Aşadar, ai toate motivele să-ți transformi baia într-un loc al răsfăţului, sănătăţii şi frumuseţii.

Baie cu lapte şi miere

Potrivit legendei, frumoasa și faimoasa Cleopatra, regină a Egiptului antic, făcea zilnic băi cu lapte şi miere, obicei ce o ajuta să-şi menţină pielea catifelată şi o siluetă admirabilă.

Cum procedezi. Fierbi 1 litru de lapte, adaugi 100 g de miere, le torni în apa din cadă și stai în ea 10-20 de minute, nu mai mult (altfel, provoci iritaţii ale pielii).

Alte beneficii: relaxare, exfolierea şi hidratarea în profunzime a epidermei.

Baie în apă cu sare

Sarea contribuie la eliminarea toxinelor şi accelerarea metabolismului, deci e tocmai indicată, în uz extern, în lupta cu depunerile adipoase.

Cum procedezi. Îndepărtează mai întâi celulele moarte curăţându-ţi pielea cu un săpun cu particule exfoliante, apoi cufundă-te în cada umplută pe jumătate cu apă la 20-30ºC, în care ai dizolvat în prealabil 1 kilogram de sare grunjoasă, şi stai în ea vreo 15 minute, nu mai mult. Repetă procedura de două ori pe săptămână.

Alte beneficii: sarea elimină surplusul de lichide din organism, stimulează fluxul sangvin de la nivelul pielii, curăţând-o de toxine, înlătură oboseala şi calmează nervii, tratează durerile musculare, artrita şi acneea.

Baie cu bicarbonat de sodiu

Cu ajutorul acestei pulberi albe, pe care o găseşti în comerţ la un preţ infim, poţi scăpa de o multitudine de neplăceri, printre care şi câteva supărătoare kilograme de prisos.

Cum procedezi? Dizolvă 200 g de bicarbonat de sodiu şi într-un pahar cu apă, toarnă lichidul în apa caldă din baie, adaugă 300 g de sare grunjoasă. Stai într-o asemenea baie cel mult zece minute, după care întinde-te în pat, învelită într-o pătură, timp de 40 de minute.

Alte beneficii: hidratarea şi catifelarea pielii, activarea circulaţiei limfei şi curăţarea acesteia, înlăturarea oboselii, precum şi a edemelor de la nivelul picioarelor.

Baie cu uleiuri esenţiale

E cunoscut că uleiurile esenţiale acţionează asupra sistemului nervos, reechilibrându-l. Dar nu doar atât, îmbunătăţind apa din baie cu anumite uleiuri esenţiale îţi ajuţi organismul să topească din stratul adipos subcutanat, pielea devine catifelată, iar vergeturile – mai puţin vizibile.

Cum procedezi. Combină câte 3-5 picături de ulei esenţial de grepfrut, mandarin, pin, rozmarin, nucşoară, lămâi, amestec din care vei adăuga apoi, câte 12-16 picături, în apa din cadă.

Alte beneficii: uleiul esenţial de grepfrut e indicat în dureri musculare sau menstruale, cel de rozmarin –  în dureri reumatice, de lămâi şi ghimbir – în eliminarea toxinelor.

Baie în ceai de tei

Florile de tei facilitează eliminarea toxinelor şi a lichidului în exces, deci şi scăderea în greutate.

Cum procedezi. Prepară o infuzie din 300 g de flori de tei în 5 litri de apă fierbinte, strecoară lichidul şi toarnă-l în apa din cadă. Stai în ea cel mult un sfert de oră, momentul cel mai indicat fiind seara, înainte de culcare. Nu uita: o asemenea baie nu se face mai des de o dată pe săptămână.

Alte beneficii: remediu eficient în caz de răceală, insomnie, nervozitate

Baie cu tărâţe

Ieftine şi la îndemână, tărâţele de grâu pot fi un remediu excelent pentru reechilibrarea organismului, inclusiv a greutăţii corporale.

Cum procedezi. Fierbi 1 kg de tărâţe în 2 litri de lapte, adaugi o lingură de miere și torni soluţia obţinută în apa de baie. Durata unei asemenea proceduri nu trebuie să depăşească o jumătate de oră.

Alte beneficii: revitalizarea pielii, tratament eficient în boli de piele cronice

Reguli simple de urmat

Pentru ca aceste băi să aibă efectul scontat, pe durata acestora ar fi bine să respecţi câteva reguli simple:

# Stai cufundată în apa din cadă doar până la piept; altfel, e posibil să-ţi suprasoliciţi inima;

# Nu mânca şi nu bea nimic cu două ore înainte şi o oră după procedură;

# Pentru a slăbi, trebuie să urmezi cel puţin zece băi;

# Nu exagera: trei băi pe săptămână sunt suficiente, efectele asupra aspectului pielii fiind vizibile chiar de la prima îmbăiere;

# Pentru potenţarea efectului, pe durata procedurilor hidrice, e de bun augur o cură de detoxificare a organismului.

Mai bine NU

Oricât de tentant ar fi să te lăfăi în cada umplută cu apă caldă, adăugând în ea diverse ingrediente ce te-ar ajuta să slăbeşti, uneori ar fi bine să rezişti ispitei. Când anume:

# în zilele critice şi pe toată durata sarcinii;

#  când ai febră;

# suferi de hipotensiune şi afecţiuni cardiovasculare.

Oricât de tentant ar fi, nu e indicat să faci baie în apă fierbinte şi nici în fiecare zi, limitându-te la cel mult trei astfel de proceduri pe săptămână; altfel, ţi-ar slăbi sistemul imunitar.

Citeste si:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.03/2018
Text: Olga Sveduneac
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns