Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Plante care pot fi toxice pentru animale

Plante care pot fi toxice pentru animale

Plante care pot fi toxice pentru animalute –  Mulți dintre noi avem în casă plante ornamentale care ne înfrumusețează locuința. Ce nu știe, însă, toată lumea este că unele dintre ele sunt otrăvitoare și pot provoca grave probleme cățeilor sau pisicilor care le „gustă“.

Există multe teorii venite să explice iubitorilor de animale de ce acestea au obiceiul de a ronțăi frunze verzi, posibil toxice, din când în când.

Unii cred că ar fi vorba de o modalitate de a le provoca voma atunci când se simt rău, alții sunt convinși că prietenii blănoși ne distrug plantele de apartament pentru a scăpa de paraziții intestinali, ori pur și simplu pentru că le place gustul frunzelor.

Sunt și persoane care ar jura că pisica le-a făcut praf dracena la care țineau atât de mult doar din pură răzbunare.

Oricare ar fi motivul, proprietarii de câini și pisici trebuie să știe un lucru important: multe dintre plante sunt toxice, așa că ar fi bine să scape de ele înainte de a ajunge cu animăluțul bolnav la veterinar.

Iată care sunt cele mai comune plante-problemă care pot fi toxice pentru animalute!

♥ kalanchoe – celebra plantă suculentă poate provoca diaree, vomă și aritmie dacă frunzele ei sunt ingerate;
♥ cyclamena – din fericire, doar rădăcinile par a fi foarte periculoase, așa că mare atenție la obiceiurile de scormonitor ale cățelului. Odată înghițită, rădăcina acestei plante provoacă vomă, diaree sau chiar moartea prin otrăvire;
♥ azaleea – are flori frumoase, însă frunzele ei sunt periculoase dacă sunt mâncate. Duc la apariția salivării excesive, a vomei și diareei;

Citeste si:

Text aparut in revista Sănătatea de azi
TEXT: Georgiana Dobrescu
Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns