Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Top 7 locuri murdare din jurul tău

Top 7 locuri murdare din jurul tău

Știm că bara de autobuz, toaletele publice, clanțele ușilor din supermarket și trotuarele sunt infestate de microbi. Când intrăm în casă, ne spălăm pe mâini și suntem sigure că am scăpat de ei. Chiar așa să fie? Specialiștii spun că în propriile locuințe mișună bacterii și germeni în cele mai neașteptate locuri.

1. Tastatura calculatorului

Cine petrece mult în fața calculatorului sigur strănută din când în când sau mănâncă uneori. De fiecare dată când atingi tastatura, are loc un transfer de uleiuri secretate de piele, firimituri și bacterii. Ce poți face? Curăță cât mai des tastatura, măcar o dată la 3-4 zile, iar când n-o folosești, învelește-o într-o husă. Și nu uita să te speli pe mâini des!

2. Telefon mobil

Mobilul merge cu tine oriunde: în bucătărie, în baie, la birou, chiar și pe jos. Te-ai gândit vreodată să-l cureți? Probabil că nu. Studiile arată că pe mobil sunt mai multe bacterii decât pe capacul de toaletă. Dezinfectează-l cu o soluție specială măcar săptămânal.

3. Prosoape de baie

Prosoapele sunt locuri ideale de înmulțire a bacteriilor fiindcă stau într-un mediu umed. Ca atare, ele nu trebuie împrumutate și se spală la 60 de grade măcar o dată pe săptămână.

4. Bureți de vase

În bureții de vase se adună microbi foarte periculoși. De aceea ei trebuie schimbați frecvent și păstrați în locuri curate.

5. Blatul din bucătărie

Frontul de lucru sau blatul trebuie curățat cât mai des, după fiecare întrebuințare. O dată pe săptămână, dezinfectează-l cu clor și apă.

6. Telecomanda

Este aproape la fel de murdară ca telefonul mobil. Curățați-o o dată la fiecare zile, de preferință cu alcool medicinal.

7. Periuța de dinți

Mai bine nu te întrebi ce se ascunde într-o periuță de dinți mai veche de trei luni de zile. Schimb-o frecvent și vei duce o viață mai curată.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr11/23.03.2017
Autor: Burda Romania
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns