Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Trucuri vechi de 100 de ani pentru curățenie, gătit și îngrijire care funcționează și astăzi

Trucuri vechi de 100 de ani pentru curățenie, gătit și îngrijire care funcționează și astăzi

trucuri vechi

Aceste trucuri vechi de 100 de ani pentru aproape toate aspectele vieții tale te vor ajuta să economisești timp și bani. Încearcă-le și tu!

Curăță cu bicarbonat de sodiu

Acest ingredient ieftin, pe care oricine în are în cămară, este un abraziv delicat și deodorizant natural. Îl poți folosi pentru aproape orice: scoți mirosurile neplăcute din frigider, cureți perfect suprafețele din bucătărie, scoți umezeala din saltea, scapi de mirosul din pătuțul animalului de companie, desfunzi scurgerile și multe altele.

Carnea ca accent

Mâncărurile nu ar trebui să se concentreze pe carne, ci să o folosească ca accent. Poate crezi că ai nevoie de carne pentru proteine, dar probabil deja folosești suficiente legume bogate în proteine, precum spanac, mazăre, fasole, broccolo sau sparanghel.

Scapă de buruieni cu… apă?

Și noi am fost la fel de surprinse ca tine până am încercat și am observat că funcționează. Dacă îți cresc buruieni printre spațiile din pavaj, fierbe apă și amestecă în ea sare, apoi toarn-o peste acestea.

Curăță argintul cu pastă de dinți

În timp, argintul își poate pierde din strălucire dacă nu este curțat corespunzător. Pentru a face asta, freacă delicat cu pastă de dinți, apoi clătește și șterge cu o cârpă moale.

Fă-ți acasă exfolientele

Produsele de exfoliat din comerț sunt destul de costisitoare dacă te gândești cât de repede se consumă. Fă-ți singură un exfoliant pentru ten și pielea de pe întreg corpul din ulei de măsline și zahăr. Mai găsești AICI câteva rețete.

Fă curat în zilele ploioase

Aveai planuri, dar ploaia ți le-a stricat? În loc să te relaxezi toată ziua, fă curățenie prin casă – mereu vei găsi ceva de făcut. În acest fel, vei face ceva mai productiv, iar când ploaia se oprește și soarele revine te poți bucura mai mult de vremea frumoasă.

Tu ce alte trucuri vechi mai cunoști și folosești? Împărtășește-le cu noi!

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns