Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Exfoliante făcute în casă

Exfoliante făcute în casă

Există o mulţime de agresiuni la care este supusă pielea de pe parcursul unei zile, iar un exfoliant este obligatoriu. Demachierea corectă şi curăţarea atentă a tenului sunt condiţii esețiale pentru o piele frumoasă şi sănătoasă, iar cel mai la îndemână sunt soluţiile exfoliante făcute în casă din ingrediente naturale.

Exfolierea ajută la eliminarea urmelor de machiaj care blocheaza porii şi, de asemenea, face pielea proaspătă şi o menţine tânâră. Exfolierea este una din măsurile foarte bune care previn şi combat efcient erupţiile cutanate, micozele, iritaţiile.

Iată trei reţete, de exfoliante făcute în casă:

1. Zahăr, cafea şi lavandă

Cafeaua macinată şi zahărul sunt componentele aspre. Ele ajută la eliminarea impurităţilor şi, de asemenea, deschid porii, astfel încât pielea să poată respira uşor. Levănţica are, pe lângă efectul abraziv, și unul calmat. E nevoie de două minute pentru a prepara exfoliantul. Amestecă o linguriţă de cafea cu o lingură cu zahăr şi cu o linguriță de ulei de levănţică. Pasta formată se foloseşte imediat. Cafeaua poate fi măcinată mai mare sau mai fin în funcţie de cât de abraziv vrei să fie exfoliantul.

2. Zahăr, lavandă şi lămâie

Pentru acest exfoliant ai nevoie de o lingura de zahăr, o lingură de levănţică uscată măcinată, o linguriţă de suc lâmâie. Se amestecă totul şi se foloseşte ca exfoliant pentru faţă sau combinat cu gel de duş pentru corp. Exfoliantul este extrem de efient lasă pielea netedă şiîţi dă o stare de bine.

3. Fulgi de ovăz şi iaurt

Acesta este cel mai simplu exfoliant pe care îl poţi prepara. Cine nu are în casă ovăz şi iaurt? Combină cele două ingrediente (o lingura fulgi cu ovăz, două de iaurt) şi aplică amestecul pe piele, apoi masează uşor. Lasă pasta până se usucă, apoi pulverizează puţină apă şi îndepărtează masca printr-un masaj viguros. Fulgii de ovăz înlătură sebumul și murdăria, în timp ce iaurtul acţionează ca un agent de hidratare, dar și ca un exfoliant enzimatic.

4. Zahăr, ulei de măsline şi kiwi

Nu este doar un exfoliant, ci o combinaţie miraculoasă cu efecte spectaculoase asupra pielii. Vitaminele și mineralele din kiwi şi uleiul de măsline aduc pielii prospețime și suplețe. Zahărul curăţă porii şi umple ridurile fine pentru câteva ore. Amestecă un fruct de kiwi pasat cu o lingură cu ulei de măsline și două linguri cu zahăr. Masează tenul cu acest exfoliant, cu mișcări delicate, circulare, apoi clătește.

Text: echipa Femeia

Foto: 123RF

Citește și:

Masti naturale pentru par

Comments

comments

One thought on “Exfoliante făcute în casă

Lasă un răspuns