Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Exfoliante facute in casa

Exfoliante facute in casa

Există o mulţime de agresiuni la care este supusă pielea de pe parcursul unei zile, iar un exfoliant este obligatoriu, după cum obligatoriu este ca acesta să fie realizat din ingrediente naturale. Demachierea corectă şi curăţarea atentă a tenului sunt condiţii obligatorii pentru o piele frumoasă şi sănătoasă, iar cel mai bun mod de a realiza acest lucru este cu ajutorul unor soluţii exfoliante făcute în casă din ingrediente naturale.

Exfolierea ajută la eliminarea urmelor de machiaj care blocheaza porii şi, de asemenea, face pielea proaspătă şi o menţine tânâră. Exfolierea este unua din masurile foarte bune care previn şi combat efcieint erupţiile cutanate, micozele, iritaţiile.

Iată trei reţete, de exfoliante făcute în casă:

1. Zahăr, cafea şi lavandă

Cafea macinată şi zahărul sunt componentele aspre. Ele ajută la eliminarea impurităţilor şi, de asemenea, deschide porii, astfel încât pielea să poată respira uşor. Levănţica are efect de balsam şi ajută la calmarea pielii. Ai nevoie de cateva secunde pentru a prepara exfoliantul. Combina o linguriţă de cafea, o lingură de zahăr şi o lingurită de ulei de levănţică. Pasta formată se foloseşte imediat. cafeaua poate fi măcinată mai mare sau mai fin în funcţie de cât de abraziv vrei să fie exfoliantul.

2. Zahăr, lavandă şi lămâie

Pentru acest exfoliant ai nevoie de o lingura de zahăr, o lingură de levănţică uscată măcinată, o linguriţă de suc lâmâie. Se amestecă totul şi se foloseşte ca exfoliant pentru faţă sau combinat cu gel de duş pentru corp. Exfoliantul este extrem de efient lasă pielea netedă şiîţi dă o stare de bine.

3. Fulgi de ovăz şi iaurt

Acesta este cel mai simplu exfoliant pe care îl poţi prepara. Cine nu are în casă ovăz şi iaurt. Combină cele două ingrediente (o lingura fulgi de ovăz, doua de iaurt) şi aplică amestecul pe piele, apoi maseaza uşor. Lăsă pasta până se usucă, apoi stropieşte masca cu puţină apă şi ndepărteaz-o printr-un masaj viguros. Fulgii de ovăz înlătură reziduri şi  murdăria, în timp ce iaurt acţionează ca un agent de hidratare.

4. Zahar, ulei de măsline şi kiwi

Aceasta nu este doar un exfoliant, ci o combinaţie miraculoasă cu efecte spectaculoase asupra pielii. Nutrienţii din kiwi şi uleiul de măsline face pielea proaspată şi suplă. Zaharul curăţă porii şi te scapă de impurităţi şi chiar machiaj. Amesteca un fruct de kiwi strivit bine cu o lingura de ulei de măsline si doua linguri de zahar. Pasta se foloseşte imediat.

Comments

comments

Leave a Reply