Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Vedete din filme și din… casa noastră

Vedete din filme și din… casa noastră

Dalmațian jucăuș sau labrador adorabil? Pisică siberiană sau pește clovn? Nu sunt doar animale de companie, ci și vedete de film. Iar dacă încă nu te-ai hotărât ce animal de companie să-ți iei, îți propunem să te așezi comod în canapea pentru o seară de film. Pentru că vedetele nu sunt doar personaje de cinema, ci și animalele de companie. Poate îți vom ușura alegerea!

Se spune despre câini că își iubesc necondiționat stăpânii, iar despre pisici că te ajută să depășești cu bine și mai ușor o stare tensionată sau de stres. Dar la fel de relaxantă poate fi și compania unui peștișor. Cert este că, în aceste vremuri destul de solicitante pe care le trăim, prezența unui animal de companie poate fi acel terapeut care-și oferă serviciile necondiționat, fără programare prealabilă. Și nu puțini sunt medicii care spun că acesta este cel mai bun „medicament“, fie el cu blană, solzi sau pene. Iar dacă nu știi ce animal se potrivește mai bine cu stilul tău de viață sau care i-ar plăcea mai mult mezinului, îți propunem spre vizionare câteva filme pentru întreaga familie în care vedete sunt necuvântătoarele.

Siberiana

Incredibil de frumoasă, afectuoasă și de prietenoasă, siberiana este o alegere perfectă pentru iubitorii de feline. Este considerată una dintre rasele de feline cu talia cea mai mare, este musculoasă, iar blana este lungă și așezată în trei straturi. Ochii sunt mari și rotunzi, aurii, verzi sau albaștri. Crește încet, astfel că ajunge la maturitate la cinci ani, când poate ajunge și la 12 kg greutate. Spre deosebire de alte feline, siberiana iubește oamenii și adoră să-și urmeze stăpânii prin casă, asemenea unui cățel. Îi place să fie periată și să se joace cu apa. Învață repede și, cu puțină îndemânare, o poți dresa.

Recomandare de film. O poți vedea în Nouă vieți (2016) − cu Kevin Spacey și Jennifer Garner în distribuție. O comedie pentru toată familia, protagonistul fiind patrupedul blănos, Mr. Fuzzypants − pentru rol fiind nevoie de șase feline, special antrenate pentru a îndeplini diferite sarcini.

Labradorul

Este candidatul ideal pentru o familie cu copii, pentru că este un câine foarte jucăuș, protector și foarte iubitor. Este o rasă care se dresează ușor încă din faza de pui, iar adulții sunt toleranți și blânzi și se adaptează oricăror condiții. Sunt cam pofticioși și au tendința să se îngrașe dacă nu respectă un program de masă și o alimentație corectă. Au blana groasă, motiv pentru care nu acumulează multă murdărie, iar o periere săptămânală este suficientă.

Recomandare de film. Eu și Marley (2006) − cu Jennifer Aniston și Owen Wilson protagoniști. O comedie perfectă pentru o zi de weekend, despre un cuplu proaspăt căsătorit care nu își dorește să intre prea curând în lumea responsabilităților de familie și decid, în loc de un copil, să îngrijească un câine. Pe el, simpaticul și neastâmpăratul Marley, blănosul labrador.

Peștele clovn

Sau Nemo, cum mai este cunoscut, și este o alegere bună atunci când nu te decizi dacă animalul de companie să fie câine sau pisică. Așa că alegerea unor pești într-un acvariu poate fi o activitate relaxantă, dar și o bucurie pentru ochi. Pentru că un acvariu bine îngrijit este o adevărată încântare pentru privire. Alege unul de dimensiuni potrivite pentru început, și așază-l într-un loc ferit de razele directe ale soarelui. Cumpără doar acele accesorii strict necesare − iluminare, filtru de apă, substratul (nisipul și/sau pietriș), termometru, plantele și, desigur, peștii. Cele mai ușor de crescut și puțin pretențioase specii sunt Xifo, Gupii, Scalari, Sanitari și, neapărat o pereche de pești clovni. Cu siguranță, copiii vor fi teribil de încântați să știe că au atât de aproape de ei peștișorii vedetă din filmul lor preferat.

Recomandare de film. În căutarea lui Nemo (2003), un film de animație, ce prezintă călătoria plină de neprevăzut a doi peștișori. Un film perfect pentru copii.

Dalmațianul

Extrem de zvăpăiați și jucăuși în prima perioadă a vieții, dalmațienii sunt o rasă ce vor pune la grea încercare rezistența stăpânilor. Sunt plini de energie și nu stau locului prea mult timp, au nevoie de multă mișcare și disciplină, iar în compania altor câini pot deveni agresivi. Chiar dacă începutul este mai dificil, după această perioadă rebelă dalmațienii se „cumințesc“ și pot fi dresați pentru apărare și pază. Câinele dalmațian are cerințe de dietă speciale, iar principala afecțiune pe care acesta o poate dezvolta este cea cunoscută sub numele de „pietre la rinichi“.

Recomandare de film. 101 Dalmațieni (1996), cu Glenn Close în rolul grozavei Cruella De Vil. Cu siguranță l-ați văzut, dar chiar și așa este o opțiune perfectă pentru o după-amiază alături de familie.

Akita Inu

Considerat rasă națională în Japonia, Akita Inu este un excelent câine de companie, pază și terapie. În trecut, se spune că mamele japoneze își lăsau copiii sub supravegherea acestor câini. Este o rasă tăcută, ușor de îngrijit și are ritualuri de îngrijire asemănătoare unei pisici. Este un câine puternic, musculos, dar care se adaptează perfect condițiilor de apartament.

Recomandare de film. Hachiko: Povestea unui câine (2009), cu Richard Gere în rol principal. Este un film teribil de emoționant, inspirat dintr-o poveste reală, petrecută în Japonia, când profesorul Parker găsește într-o zi, coborând din tren, un cățeluș. Îl duce acasă, cei doi formând un cuplu de nedespărțit. De văzut.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de iulie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Mariana Fătulescu
Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns