Conserve de toamnă: Castraveți picanți

Conserve de toamnă: Castraveți picanți

Ingrediente:

  • 600 g castraveți
  • 3 linguri de sare de mare
  • 2 linguri amestec de boia dulce, iute, afumată
  • 2 linguri de ghimbir ras
  • 6 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 linguri de sos de soia
  • 3 cepe

Preparare:

Taie castraveții în felii potrivite, pune-i într-un castron încăpător și adaugă sarea, amestecul de condimente, pune ghimbirul, usturoiul zdrobit foarte fin, sosul de soia și ceapa tăiată julien. Amestecă ușor.

Pune amestecul în borcane și toarnă deasupra apă fiartă și răcită. Închide ermetic și lasă borcanele la temperatura de afară pentru 24 de ore, apoi dă-le la rece. Le poți deschide după o săptămână. Cu cât stau mai mult, cu atât aroma castraveților va fi mai intensă.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult