Esti aici
Femeia.ro > Familie > 6 sfaturi ca să-ți păstrezi calmul în ziua nunții

6 sfaturi ca să-ți păstrezi calmul în ziua nunții

calm ziua nuntii

Indiferent cât de bine te-ai pregătit pentru ziua nunții, când te vei afla efectiv în situația de a fi mireasă va fi imposibil să-ți stăpânești emoțiile. Iată cum să eviți să-ți pierzi calmul, să izbucnești în lacrimi sau, în cel mai rău caz, să ai un atac de panică.

Începe ziua cu o activitate care te relaxează

E foarte important să începi ziua cât mai relaxată cu putință. Care este activitatea care te binedispune și te calmează întotdeauna? Poate fi orice, de la jogging, yoga sau o baie spumantă, până la verificatul e-mail-ului sau urmăritul știrilor la TV.

Astfel, mintea ta va fi setată să se concentreze la fiecare lucru în parte și gândurile n-o să-ți zboare în toate direcțiile, agitându-te. Începe această zi specială cu ceva care face parte din rutina zilnică și îți vei păcăli sinele că nu e cazul să fie surescitat.

Mănâncă un mic dejun consistent

mic dejun ziua nuntii

Chiar dacă de obicei sari peste micul dejun sau nu ți-e foame deloc, în ziua nuntii încearcă să mănânci măcar un ou fiert și pâine prăjită sau un iaurt cu cereale. Te așteaptă o zi lungă, plină de emoții, și dacă organismul nu are de unde să-și tragă energie, poți experimenta amețeli, căderi de calciu sau chiar leșinuri. Câteva alimente potrivite pentru micul dejun și care induc starea de bine sunt bananele, afinele, portocalele, somonul, nucile și ciocolata.

Citește și: Omleta, cel mai popular mic dejun. 3 rețete deosebite pe care le poți încerca

Pregătește un kit de urgențe

Cel mai bun mod de a rămâne calmă în ziua nunții e să te pregătești pentru eventualele „dezastre”, astfel încât dacă ceva neprevăzut se întâmplă să nu-ți ieși din pepeni, ci să iei atitudine și să rezolvi problema. Așa că asigură-te că vei avea la tine un „kit de urgență”, pe care să îl porți fie în poșeta ta, fie însărcinezi pe cineva din staff-ul tău să-l aibă la îndemână.

Ce ar trebui să conțină? O mini-trusă de machiaj (inclusiv demachiant și discuri demachiante), apă termală pentru împrospătarea machiajului, șervețele (clasice și umede), deodorant și un parfum mic, ace de siguranță, dresuri de rezervă, gumă de mestecat sau bomboane mentolate și neapărat medicamente (pentru dureri de cap, de stomac, balonări și greață).

Organizează tu totul

mireasa organizeaza

Să faci planuri și scheme este un mod eficient de a-ți păstra calmul în orice situație. Fii organizată! Dacă ai un plan pe care să îl respecți, n-o să intri în panică. Vei știi unde găsești toate numerele de telefon, unde trebuie să stea fiecare invitat și când trebuie să se întâmple fiecare moment al nunții.

Nu lăsa totul la voia întâmplării sau a altor persoane. Chiar dacă ai un wedding planner, cel mai în siguranță te vei simți dacă și tu ești în control. Așa că fă un plan al întregului eveniment și asigură-te că toată lumea implicată în organizare îl cunoaște, de la șoferi până la chelneri.

Implică-te în aspectele importante

Unul dintre lucrurile minunate cu care nunta vine la pachet este că o mulțime de persoane vor fi lângă tine pentru a te ajuta ca totul să fie în regulă. Dar știi cum se zice: „Dacă vrei să faci o treabă la carte, fă-o tu însăți!”. În cazul lucrurilor minore, poți să delegi pe cineva să verifice că totul este așa cum ai stabilit – de exemplu, să nu lipsească mărturiile pentru niciun invitat sau place card-urile să fie corect amplasate.

Dar în cazul lucrurilor majore, cum ar fi luatul verighetelor de la bijutier sau pregătirea rochiei, implică-te tu însăți. Nimic nu-ți va da o siguranță mai mare decât dacă pui tu singura umărul la rezolvarea acelor aspecte de care depinde succesul nunții.

Pleacă la timp de acasă

Oricum intrarea ta în scenă este grandioasă, așa că nu e nevoie să întârzii pentru a face ca momentul să fie și mai așteptat decât este deja. Înainte să apari la biserică, trebuie să-ți faci machiajul și coafura, să te îmbraci, să-ți pui bijuteriile, să faci poze… Iar dacă ai cununia civilă în aceeași zi cu nunta, mai pune la socoteală și schimbarea vestimentației. Gândește totul cu o marjă de eroare de cel puțin o oră. Timing-ul perfect este esențial pentru a-ți păstra calmul într-o zi în care atât de multe evenimente se succed și toate te implică pe tine.

Citește și: 14 idei pentru o nuntă originală

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns