Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cele mai importante calități pe care să le cauți la viitorul soț

Cele mai importante calități pe care să le cauți la viitorul soț

calitati sot

Prea multe femei se mulțumesc cu parteneri nepotriviți, având impresia că dacă nu își pun pirostiile până la o anumită vârstă vor rămâne singure. Însă bărbatul cu care te căsătorești ar trebui să fie partenerul perfect pentru tine, sufletul pereche, cel mai cel din toți pe care i-ai cunoscut. 

Cum identifici bărbatul care ți-ar putea fi soț? Specialiștii în relații de cuplu sunt de părere că acesta ar trebui să aibă anumite atuuri peste care nu trebuie să treci cu vederea – cel puțin dacă îți dorești o căsnicie reușită.

Iată despre ce e vorba:

Stabilitate. Partenerul tău ar trebui să fie stabil din punct de vedere emoțional, dar și financiar. În plus, trebuie să îți ofere și ție stabilitate; să te poți baza pe el întotdeuna, „la bine și la greu”.

Egalitate. Din păcate, multe femei din România încă sunt crescute cu mentalitatea că bărbatul este superior femeii, lucru total neadevărat. Soțul tău ar trebui să te trateze ca pe egalul lui: opiniile și nevoile tale să fie valide pentru el, să împărțiți în mod egal responsabilitățile casnice și financiare, să te susțină în carieră și în toate obiectivele tale.

Acceptare. Bărbatul cu care îți vei trăi viața ar trebui să te accepte așa cum ești, cu calități, dar și cu defecte. Să te ajute să evoluezi constant, dar să nu încerce să te schimbe și nici să te critice.

Protejare și confort. Orice om, oricât de independent este, își dorește să fie protejat de partenerul său. Dacă nu te simți complet în siguranță cu iubitul tău, poate că nu este o idee bună să te căsătorești cu el.

Prezență emoțională. Chiar dacă partenerul tău petrece timp cu tine, simți că nu e cu adevărat acolo? Stă mereu cu ochii la televizor sau în telefon atunci când vorbiți, nu pare atât de interesat de prezența ta, nu îți oferă niciodată atenția cuvenită? Aceste lucruri indică faptul că nu este prezent din punct de vedere emoțional.

Comunicare. Aproape toate problemele care apar într-o relație sunt cauzate de lipsa unei comunicări deschise și sincere. Găsește un bărbat care dorește să comunice cu tine și știe cum să o facă astfel încât să rezolvați problemele care pot apărea, nu să vă certați din cauza lor.

Vulnerabilitate. „Și bărbații plâng câteodată”, spuneau cei de la Holograf… Chiar dacă mulți bărbați trăiesc cu impresia că nu trebuie să își exprime deschis sentimentele, partenerul tău ar trebui să se poate simți suficient de confortabil încât să îți spună tot ce are pe suflet. Atunci când ne deschidem sufletul în fața cuiva ne simțim vulnerabili, dar prin acest gest ne dovedim dragostea și încrederea.

Tu ai mai adăuga ceva pe această listă? Ce îți dorești de la partenerul tău?

 

Citește și:

 

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns