Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cum il ajuti pe cel mic sa invete engleza?

Cum il ajuti pe cel mic sa invete engleza?

Cunoasterea unei limbi de circulatie internationala precum engleza reprezinta o necesitate in prezent. Indiferent de domeniul de activitate in care o persoana lucreaza, printre cerintele posturilor disponibile se afla, aproape intotdeauna, si aceasta.

Din acest motiv, parintii acorda atentie sporita acestui aspect, intrucat stiu ca o limba straina se invata cel mai usor in copilarie. Daca si tu te numeri printre parintii care vor sa ii invete pe cei mici limba engleza, pentru a-i pregati pentru viata profesionala din viata lor de adult, ai ajuns in locul potrivit.

Acest articol te va ajuta sa descoperi cele mai eficiente modalitati prin care il poti ajuta pe cel mic sa devina fluent in limba engleza.

Cum invata cei mici

Cei mici nu percep in mod constient felul in care invata lucruri noi. Acestia nu considera ceea ce deprind in materie de cunostinte tehnice sau practice, la o varsta frageda, un obiectiv pe care trebuie sa il indeplineasca.

In schimb, acestia invata cel mai usor si mai bine prin joaca. Pentru a asigura reusita celor mici,  parintii sau educatorii care coordoneaza procesul de predare a limbii straine trebuie sa organizeze activitati distractive pentru copii.

Invatarea limbii engleze cu ajutorul versurilor

Una dintre posibilele modalitati distractive si eficiente prin care cei mici pot invata limba engleza este cu ajutorul versurilor. Trebuie doar sa le oferiti copiilor sansa de a asculta diverse versuri in limba engleza, chiar si atunci cand acestia desfasoara alte activitati in paralel.

De exemplu, acestia pot asculta versuri distractive in timp ce mananca, atunci cand se joaca sau atunci cand se afla in masina cu voi, pregatiti pentru o noua aventura de calatorie.

  • Secretul reusitei acestei metode consta in dibacia ta, ca si parinte sau educator, de a determina copilul sa asculte cu atentie versurile in limba engleza. Astfel, acesta le va intelege, iar ulterior il puteti ghida sa se gandeasca la ce transmit acestea.
  • Pentru a eficientiza acest proces de invatare, puteti printa segmente ale cantecului ales, pe care sa le amestecati. Apoi, il puteti provoca pe cel mic sa puna in ordine acele sectiuni, pentru a-i testa intelegerea si a face aceasta activitate mai distractiva.

Un alt mod in care il puteti testa pe cel mic consta in inlocuirea anumitor cuvinte din aceste versuri.

  • Intrebati-l apoi daca observa modificari fata de ceea ce a ascultat initial.
  • Astfel, veti vedea daca cel mic a inteles sensul versurilor pe care le-a ascultat si ce a retinut din acestea.
  • Asigurati-va ca intreaga activitate este una distractiva pentru copil, pentru ca acesta sa nu iti piarda interesul pentru invatarea limbii engleze.

Imbunatatirea abilitatilor de scriere in limba engleza

La fel ca in cazul fluentei de vorbire in limba engleza, abilitatile de scriere in aceasta limba straina, pot fi testate si imbunatatite cu ajutorul cantecelor pentru copii.

  • De exemplu, puteti asculta impreuna cu cel mic un cantec interesant. Puneti pauza dupa cateva secunde si provocati-l pe cel mic sa deseneze ceva inspirat din ceea ce ati ascultat impreuna. Apoi, derulati versurile in continuare.
  • La finalul cantecului, ii puteti cere copilului sa spuna sau sa scrie o poveste pornind de la ceea ce a inteles din versurile pe care le-a ascultat. Astfel, acesta va va oferi indicii clare cu privire la nivelul de intelegere a celor auzite, pe care il poseda.
  • In plus, acesta va exersa si iti va imbunatati atat fluenta de comunicare orala, cat si cea de scriere in limba engleza.

Invatarea limbii engleze, la o varsta frageda, trebuie sa fie o activitate distractiva. Abilitatea celor mici de a deprinde cunostinte teoretice si practice, in joaca, reprezinta cel mai bun mod prin care ei se dezvolta.

Descoperiti mai multe modalitati interesante de educare a celor mici si carti cu activitati educative pe care le puteti folosi, in cadrul ofertei disponibile la Editura Booklet.

Citeste si:

Sursa: Digital Work Force

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns