Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cu sau fără ochelari în ziua nunții?

Cu sau fără ochelari în ziua nunții?

ochelari mireasa

Foarte multe femei sunt nevoite să poarte ochelari în fiecare zi pentru a-și corecta vederea. Însă atunci când se anunță pregătirile de nuntă, s-ar putea ca acest accesoriu indispensabil să devină o povară. Multe mirese preferă să renunțe la ochelarii de vedere în ziua nunții în favoarea unor lentile de contact. Sunt însă și mirese care nu vor lăsa ochelarii de pe ochi nici în această zi.

Lentilele de contact

Daca nu poți vedea fară ochelari, să renunți la aceștia s-ar putea să fie o adevărată problemă. Cu toate acestea, nu ai văzut niciodată în fotografiile din reviste sau în cataloage cu rochii mirese purtând ochelari. Un sondaj realizat în Marea Britanie a arătat că multe femei preferă să vadă în ceață decât să poarte ochelari, fiind convinse că aceștia le-ar dezavantaja. Același sondaj arată că jumătate din cele 3000 de femei intervievate sunt convinse că ochelarii le urâțesc.

Pentru acele mirese încăpățânate să renunțe la ochelarii de vedere în ziua nunții, considerându-se mai frumoase fară acest accesoriu, cea mai populară opțiune sunt lentilele de contact.

S-ar putea să îți ia ceva timp să te acomodezi cu o pereche de lentile de contact dacă nu le-ai folosit până acum. Pentru a evita neplăcerile pe care acestea ți le-ar putea crea în ziua nunții, încearcă să te acomodezi cu ele din timp. Cumpără o pereche de lentile de contact cu o lună sau două înainte de ziua nunții. Doar așa vei avea șansa să le probezi și să vezi cât de confortabil te simți cu ele.

Ochelarii de vedere

Pentru acele mirese care nu pot tolera lentilele de contact sau consideră că este un compromis prea mare să renunțe la ochelari, avem câteva sugestii. În primul rând, alege cu câteva luni înainte de ziua nunții o pereche de rame care să se potrivească atât cu rochia cât și cu bijuteriile. Ramele subțiri și discrete vor conferi întotdeauna eleganță și rafinament. Asigură-te totodată că ochelarii tăi au lentile antireflex pentru a evita strălucirea și reflexia luminii soarelui care va arăta urât în fotografii. Alege o pereche de ochelari care să se potrivească cu bijuteriile sau bijuterii care să se potrivească cu ochelarii. Cu alte cuvinte, bijuteriile argintii se vor potrivi de minune cu o pereche de rame în tonuri arigintii sau optează pentru rame aurii dacă vei purta bijuterii în această culoare.

Compromisul

Miresele care nu au o problema să poarte ochelari de vedere în ziua nuntii și pot totodată să tolereze pentru o vreme lentilele de contact, pot purta lentile de contact în timpul ceremoniei și în fotografiile de nuntă, înlocuindu-le cu ochelarii pentru restul zilei.

Merită acest compromis? Desigur. În primul rand îți vei face intrarea la ceremonie fără a avea ceva care să îți acopere fața. Astfel invitații te vor putea admira în toată splendoarea, iar de acest moment merită să se bucure orice mireasă.

Un alt motiv pentru care merită să alegi lentilele de contact este că nu te vei mai confrunta cu reflexia pe care ochelarii o pot provoca în fotografii. Totodată, rama ochelarilor s-ar putea să distragă atenția. Cu siguranță nu vrei ca peste ani, uitându-te peste albumul cu fotografii din ziua nunții, primul lucru care să îți atragă atenția să fie rama ochelarilor tăi.

Dacă porți ochelari doar pentru citit, evită cititul în această zi. Dacă ești însă nevoită să citești un pasaj din Biblie sau propria declarație de dragoste pentru alesul tău, lasă ochelarii în grija domnișoarei de onoare și ia-i doar atunci când ai nevoie.

Make-up

mireasa machiaj

Multe femei care poartă ochelari nu folosesc machiaj crezând că ochii le sunt ascunși în spatele lentilelor. Nimic mai fals. Persoanele care poartă ochelari trebuie să își sublinieze ochii cât mai bine, deoarece ochelarii diminuează intensitatea acestora. Ochii machiați corespunzător vor arăta superb chiar și în spatele lentilelor. Deci nu renunța la machiaj!

Pentru persoanele care suferă de miopie, machiajul trebuie să fie mai puternic. Este indicat să folosești farduri în culori intense precum rozul și albastrul. Dacă ochii tăi par rotunzi, aplică un fard de culoare închisă la baza pleoapei superioare. Pentru un look seducător, încearcă să folosești în colțul exterior și pe arcada ochilor un iluminator sidefat. Evită creionul dermatograf care îți micșorează ochii!

Ai grijă atunci când folosești mascara, pentru că genele prea lungi și cu mult volum îți pot atinge lentila ochelarului. Aplică un singur strat de rimel și asigură-te că acesta este hipoalergenic.

Ochii persoanelor care suferă de hipermetropie par mai mari. Pentru a-ți pune în evidență forma ochilor, aplică pe pleoape farduri mate în culori precum bej, maro, roz sau oranj. Folosește un creion dermatograf în aceeași nuanță cu cea a irisului pentru a crea un efect impresionant.

Femeile cu astigmatism pot alege un machiaj puternic. Trasează cu grijă o linie subțire de tuș la baza pleoapei superioare. Aplică un fard în nuanțe care să se potrivească culorii ochilor tăi, evitând însă nuanțe de gri, albastru sau verde, care vor lăsa impresia de machiaj „perfect” aplicat și rigiditate. Finalizează machiajul aplicând o mascara pentru volum și luciu de buze.

Dacă alegi să folosești lentile de contact, trebuie să fii deosebit de atentă la machiaj. Este recomandat ca lentilele să se pună înainte de a începe machiajul și să fie date jos înainte de demachiere.

Citește și: Cum te machiezi dacă porți ochelari de vedere?

Nu uita!

  • Cu cât folosești mai puțin machiaj, cu atât vei obține un look mai natural.
  • Evită să folosești farduri în culori prea închise.
  • Când folosești creionul dermatograf, trasează o linie subțire, apoi întinde-o cu vârful unui bețisor de urechi sau cu degetul curat.
  • Folosește farduri în culori neutre.
  • Dacă ochelarii tăi au rame negre, păstrează un machiaj cât mai natural.

Indiferent ce variantă alegi, cel mai important lucru este să te simti încrezătoare în tine în ziua nunții. Până la urmă, alesul tău te iubește așa cum ești, cu sau fără ochelari.

Citește și: Vise ciudate înainte de nuntă

Comments

comments

Lasă un răspuns