Esti aici
Femeia.ro > Familie > Semnificațiile simbolurilor de pe invitațiile de nuntă

Semnificațiile simbolurilor de pe invitațiile de nuntă

invitatii nunta

Invitația este primul lucru care anunță marele eveniment al nunții, de aceea e foarte important ca ea să fie conformă cu personalitatea și principiile voastre.

Această bucată de hârtie comunică nunta prin toate aspectele ei (calitatea și culoarea hârtiei, forma literelor, plicul în care este pusă), dar mai ales prin mesajul scris. Persoanele către care este trimisă invitația fac parte din grupuri diferite – părinți, frați, surori, prieteni, rude îndepărtate, colegi de serviciu, șefi, amici – și sunt de vârste diferite, de la tineri la vârstnici. De multe ori, invitații nu-i cunosc pe ambii miri, ci doar pe unul dintre ei.

Toate aceste lucruri contează și trebuie avute în vedere atunci când alegeți modelul și textul invitației, care trebuie scris în limbaj acceptabil din punctul de vedere al protocolului. Adică fară exces de glumițe dulci.

Puterea simbolurilor

Ceea ce apare pe invitațiile de nuntă poate trezi anumite percepții, senzații și sentimente, mai ales când desenul sau ornamentarea invitației este reprezentarea sau sugestia unor simboluri adânc înrădăcinate în cultura, tradiția sau religia comunității.

Un simbol des întâlnit pe invitațiile de nuntă este inima. În Egiptul antic, se credea că inima conține atât mintea, cât și sufletul; în China, este considerată sursa inteligentei; în cultura vestică, ea e locul emoțiilor; pentru creștini, simbolizează iubirea de omenire, dragostea și mila nesfârșită; în iudaism, inima este locul vieții, simbolizând unitatea și țara natală.

Semnificațiile altor simboluri des folosite în designul invitațiilor de nuntă

desen porumbei

Aripile sugerează capacitatea de eliberare față de materie, dar și protecție; iar dacă sunt atașate unor obiecte (cum ar fi inele sau îngerași) reprezintă spiritualizarea lucrurilor, ridicarea lor din planul profan.

Rândunicile sunt asociate căminului (își fac cuib), primăverii și norocului.

Porumbeii simbolizează pacea dintre Dumnezeu și oameni (un porumbel s-a întors pe arca lui Noe cu ramura de măslin); reprezentat cu un trandafir în cioc, porumbelul e semnul intervenției divine.

Copacul este simbolul vieții, al familiei, cu coroana în cer și cu rădăcinile adânc înfipte în pământ; el face legătura între oameni și divinitate.

Fundele pot fi interpretate ca simboluri ale iubirii și căsătoriei. Adesea le vedem ca noduri în formă de aripi de fluture, iar motivul este lesne de înțeles; nodurile simbolizează legarea si eliberarea, ciclul vieții și al morții, iar fluturele poate fi asociat cu sufletul, vara, bucuria, longevitatea, transformarea și frumusețea.

Câte lucruri ascunse într-un simplu desen, nu-i așa? Alegeți-vă invitația și simbolurile care vă reprezintă!

Citește și: Buchete de mireasă pentru fiecare anotimp

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns