Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 24 de ore de frumusețe

24 de ore de frumusețe

Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, iar scurtele pauze de îngrijire şi relaxare fac minuni peste ani.

Agenda încărcată, plină de sarcini îţi dă sentimentul că timpul se comprimă şi de multe ori rămâi cu restanțe la capitolul frumuseţe. Cu răbdare şi făcând gesturi mici pentru frumuseţe la anumite ore, vei descoperi că poţi avea grijă de tine şi vei fi plină de energie.

7.30

Trezire lentă

Sunetul alarmei poate fi un coşmar. Însă, dacă-i oferi organismului câteva minute de răgaz a se pune pe roate, dimineţile nu vor mai fi atât de neplăcute şi agitate. Fă totul ca-n vacanţă. Regula numărul unu este să pui alarma să sune cu 15 minute înainte de ora programată şi să te trezeşti în voie. Dimineaţa, tensiunea arterială şi temperatura corpului sunt mai mici, bătăile inimii mai lente, iar articulaţiile şi muşchii adormiţi. Prin urmare, ai nevoie de puţin timp pentru a-ţi recupera energia. Întinde-te în pat ca o pisică. E o bună gimnastică de înviorare, apoi masează-ţi uşor faţa şi mâinile, din vârfurile degetelor spre umeri. Adaugă şi un alt tip de antrenament, de data asta numai pentru ten. Umflă-ţi gura cu aer şi plimbă bula dintr-o parte şi în alta de mai multe ori. În felul acesta îţi vei trezi nu numai mintea, ci şi pielea. Îi vei da semnalul că trebuie să treacă în forţă la activitate.

8.00

Duşul frumuseţii

Conform unor studii recente, temperatura pe care o alegi pentru duşul de dimineaţă influenţează starea de spirit şi felul în care va arăta pielea peste ani. Dacă 20 de grade sunt excelente pentru un tonus bun al pielii, 15 grade fac minuni pentru sâni şi ten. Un alt sfat pentru mai mult tonus fizic şi psihic este să alegi un gel de duş cu aromă citrică. Cum apa nu este foarte caldă, nu te vei moleşi, ci dimpotrivă, şi nici nu vei fi tentată să pierzi prea mult timp sub duş.

8.30

Discreţia atrage

Este ora ideală când pielea absoarbe rapid cremele hidratante şi vei crea astfel o bază bună pentru un machiaj discret. Înainte de machiaj, apelează la presopunctură, un gest cu valoare de tratament antirid de lux. O cremă BB sau un fond de ten lichid, un gloss, un contur de ochi discret şi o mascara îţi vor aduce un aspect îngrijit, natural şi sofisticat în câteva minute.

  • Presopunctura șterge semnele oboselii de pe față
  • Începe prin a pune presiune din spatele urechilor şi coboară spre maxilar.
  • Presează cu degetele mijlocul frunţii timp de 5 secunde și apoi relaxează. Repetă până când acoperi întreaga suprafață a frunţii.
  • De sub ochi, pune degetele depărtate, orientate pe verticală, pentru a acoperi suprafaţa până la maxilar, şi apasă uşor.
  • Apasă buzele cu degetele timp de cinci secunde, apoi presează colţurile buzelor, alte cinci secunde.
  • Cu degetele în poziţie rotunjită, presează pomeţii. Repetă această mişcare coborând spre maxilar.
  • Cu ambele mâini ciupeşte uşor vârful bărbiei şi apoi mergi pe ovalul feţei, până la urechi.

12.30

Este ora potrivită pentru sport. Dacă ai cum să respecţi acest interval, muşchii şi pielea vor avea de câştigat, ba mai mult şi randamentul la locul de muncă va creşte. Pilates este o disciplină care te ajută să scapi de kilogramele în plus, să-ţi tonifici trupul şi să-ţi îndrepţi postura, dar şi să-ţi păstrezi mai mult timp prospeţimea tenului. Posturile inversate sunt considerate şi ele tratamente antirid.

13.45

După masă, hidratează-te! Vei ajuta digestia şi vei menţine la cote înalte hidratarea corpului. Tot acum e timpul să-ţi aplici o cremă de mâini şi să le masezi pentru 2-3 minute. Este un ritual de frumuseţe, o pauză mentală, dar şi un mod de relaxare.

18.30

Arome relaxante

Aceasta este o altă oră bună pentru sport. Te va ajuta să îndepărtezi din minte problemele de la serviciu şi să faci rost de o doză bună de serotonină pentru o stare de spirit senzaţională. Este esenţial să scapi de stresul de peste zi nu doar pentru sănătatea psihică, ci şi pentru cea a organismului şi pentru frumuseţe. Când suntem stresate, avem tendinţa să ne încordăm şi încruntăm, ţinând musculatura în tensiune. Tot stresul duce la scăderea colagenului şi elastinei şi la pierderea aspectului proaspăt al pielii. O cană cu apă fierbinte şi câteva picături de ulei de lavandă te vor ajuta să te relaxezi în scurt timp. Inspiră de câteva ori deasupra vasului şi lasă parfumul să-ţi pătrundă în nări cât mai profund. Grijile de peste zi se vor dilua în mare parte şi, odată cu ele, şi tensiunile de pe faţă.

19.00

Picioare suple

Pot fi puse la grele încercări peste zi, iar retenţia de apă duce la stagnarea circulaţiei limfatice. E timpul să porneşti motoarele acestei circulaţii răspunzătoare de sănătate şi frumuseţe deopotrivă. După o baie călduţă a picioarelor (poate fi şi un duş de două minute), aplică o cremă cu ingrediente hidratante şi masează uşor picioarele de la gleznă spre coapse.

22.00-23.00

Pregătirea tenului de noapte in strategia „”

Este intervalul când pielea începe programul de regenerare şi momentul ideal să primească un mic ajutor. În primul rând, demachiază-te, dacă nu ai făcut-o până acum. Fardurile vor împiedica tenul să respire. Apoi şterge-l cu apă tonică sau numai cu apă şi aplică crema de noapte, un ser sau un ulei. Acestea îl vor ajuta să se regenereze uşor peste noapte, iar dimineaţa va arăta mult mai bine.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de martie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns