Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Dietă pentru bronz

Dietă pentru bronz

Zilele însorite te-au făcut să-ți dorești un bronz de invidiat. Frumoasa culoare arămie se poate căpăta ușor chiar și protejându-te eficient.

Fructele și legumele sunt cele mai bune pentru alimentația din timpul verii. Aduc vitamine și mai ales minerale pe care corpul le pierde prin transpirație și asigură o digestie optimă. Dieta însă este și calea prin care pielea să se bronzeze repede și să arate frumos.

Ceea ce mănânci se vede în exterior. Nu este nevoie să renunți la produsele de protecție solară sau să alegi un SPF mic ca pielea să devină arămie, ci e suficient să alegi inteligent alimentele pe care le consumi. Dovadă stă un studiu recent făcut de Universitatea Leeds din Anglia, care a dovedit că subiecții care au avut o dietă bogată în anumite vitamine și minerale au căpătat un bronz rapid și sănătos față de ce-i care nu au consumat astfel de fructe și legume. Iată alimentele pe care să le aduci în farfurie pentru a-ți atinge scopul.

Cartofi-dulci

Sunt legumele cele mai versatile pentru că poți prepara mâncăruri, dar și dulciuri: plăcinte, piureuri, supe sau cartofi prăjiți. Cartofii-dulci au cel mai înalt nivel de carotenoide comparativ cu restul legumelor, nutrienți responsabili de bronzul natural. 

Morocovii

Nu e o noutate, morcovii sunt recunoscuți pentru modificarea culorii pielii, dar nu în portocaliu, așa cum spun unii – ei stimulează apariția bronzului și apără pielea de daunele provocate de soare datorită cantității mari de vitamina A. Un singur morcov îți oferă 200% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina A.

Pepeni galbeni

Conținând foarte multă apă, sunt o sursă importantă de hidratare. În plus, culoarea galbenă marchează prezența carotenoidelor ce favorizează bronzul. Pentru a preveni deshidratarea și arsura pielii când stai la plajă, consumă cel puțin o felie de pepene pe zi. În plus, specialiștii ne da asigurări că ajută și la arderea grăsimilor și scăderea în greutate.

Spanac

Și el este bogat în carotenoidele care produc bronzul, dar și în multe minerale care susțin sănătatea pielii.

Roșii

Sub formă de suc, fierte sau în salată, roșiile conțin licopen, un antioxidant forte ce apără organismul de multe afecțiuni și stimulează totodată bronzul.

Brânză

Conține mult seleniu, care te protejează de arsură, și contribuie la o bronzare rapidă și intensă, încetinind totodată îmbătrânirea celulară cauzată de radicalii liberi și razele solare.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.25/29.06.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns