Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 3 pași anti-îmbătrânire ideali pentru piele

3 pași anti-îmbătrânire ideali pentru piele

Pași anti-îmbătrânire – Rutină zilnică de îngrijire a pielii este esențială dacă vrei să-ți păstrezi sănătatea și tinerețea chipului.

Multe dintre noi nu reușesc să aducă pielii delicatețea pe care o merită și nici să acorde timpul necesar îngrijirii ei. Câteva minute pe zi acordate îngrijirii fac adevărate minuni în timp. Este ca o sămânță pe care o sădești și o îngrijești zi de zi ca peste ceva timp să te poți bucura de frumusețea plantei.

Dar rutina nu trebuie să devină o corvoadă, ci poți adopta o „dietă“ rapidă, simplă și plăcută. Rezervă  zece minute pe zi și rezultatele vor fi uimitoare. Cinci minute seara și cinci dimineața, în 3 pași simpli.

Demachiere

Acest proces este nelipsit din rutina multor femei, însă îl fac numai seara. Ei bine, adăugându-l și dimineața, tenul tăul va înflori pe zi ce trece. Dacă seara îndepărtezi machiajul și praful strâns pe față peste zi, dimineața înlături sebumul și transpirația care pot astupa porii. Doar simpla spălare cu apă nu curăță tenul eficient. Ține la îndemână un demachiant sub formă de apă micelară și șterge tenul dimineața, iar seara, ea poate fi folosită după ce ai îndepărtat grosul cu un demachiant cremos.

Sfat: întotdeauna spală fața după demachiere cu apă!

Hidratează în profunzime

Dacă serul încă nu face parte din programul tău zilnic, e timpul să-i faci loc. Serurile sunt, în general, produse pe bază de apă, pline de ingrediente active care ajung profund în dermă și care dinamizează procesele pielii. Multe conțin acid hialuronic, sporind hidratarea și aducând volum chipului. Un plus de tinerețe pe care-l dai tenului în mai puțin de un minut.

Sfat: folosește o cantitate mică și insistă pe zonele unde au apărut deja ridurile. Se folosește numai înaintea cremelor, altfel e de prisos.

Hrana de fiecare zi

Crema reprezintă mâncarea pe care o dai tenului în fiecare zi. Dacă ai uitat să o aplici, tenul va fi la fel de devitalizat ca atunci când tu nu mănânci nimic toată ziua. Așa cum alegi să te hrănești, ai grijă ca și pielea ta să-și primească porția. Pe lângă elementele necesare hidratării și ingredientele emoliente pe care le aduce pielii, crema mai are un rol important, acela de protector, sigilând apa și ingredientele active în piele, ajutându-le să funcționeze mai eficient.

Sfat: aplică crema sub forma unor puncte pe față, unul pe frunte, unul pe nas, altul pe bărbie și câte două pe fiecare obraz, apoi întinde-le până simți că toată cantitatea a fost bine absorbită.

Citește și:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.04/2018
Text: Luminiţa Tăbăran
Sursa foto: pexel

Comments

comments

Lasă un răspuns