Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 4 lucruri care te pregătesc de plajă

4 lucruri care te pregătesc de plajă

Zilele însorite s-au întors! Dar înainte de a te expune la soare, pregăteşte-ţi pielea pentru cel mai frumos şi mai rezistent bronz.

Bronzul sănătos are şi el filosofia lui. Cremele de protecţie solară sunt extrem de importante, dar şi pielea trebuie îngrijită mai atent, oferindu-i apă pentru a-i potoli ­setea, dar şi hrănire pentru a compensa toate pierderile din timpul expunerii la ­soare. Iată care sunt cele mai importante gesturi pentru o piele arămie şi senzuală.

Hidratarea e de bază

Chiar dacă loţiunea sau crema de plajă este hidratantă, nu va fi de ajuns pentru toată ziua. Cu cât pielea este mai expusă la soare, cu atât mai mult se usucă. Şi pe măsură ce se usucă, devine vulnerabila la razele solare. Aşa că pune la bătaie toate armele de hidratare. ­Foloseşte o cremă de corp intens hidratantă dimineaţa după duş. Un alt moment important pentru hidratare este întoarcerea de la plajă. Fă un duş pentru a înlătura toată grăsimea cremelor de plajă, nisipul şi sarea sau clorul din apă, apoi aplică o cremă „after sun“ care va hidrata pielea, o va calma şi o va ajuta să se refacă.

Pune accentul pe exfoliere

Dacă vrei ca bronzul să ţină mai mult şi să fie uniform, trebuie să îndepărtezi celulele moarte înainte de a-ţi începe sesiunile de bronzat. Alege un scrub emolient, eventual cu o formulă uleioasă şi freacă uşor fiecare centimetru de piele, apoi clăteşte foarte bine. Dacă faci această exfoliere cu o zi înainte de plajă, alege o cremă cu SPF ridicat de 30 sau 50, pentru că pielea este mai vulnerabilă la arsuri. De obicei, e bine să aştepţi câteva zile între exfoliere şi expunerea la soare. Mai trebuie să ştii că pielea fină tolerează mai greu exfolierea decât cea groasă, de aceea exfoliantul trebuie adaptat tipului tău de piele.

Atenţie la vitamina E!

Datorită proprietăţilor antioxidante, alimentele bogate în betacaroten şi alte carotenoide, cum are fi licopenul, vor îmbunătăţi protecţia pielii împotriva radiaţiilor UV. Morcovi, cartofi-dulci, dovleac, spanac, broccoli, mango, caise, roşii, pepene galben, toate sunt bogate în vitamina E. Mai mult, toate alimentele portocalii favorizează bronzarea pielii şi aduc o strălucire naturală. Dar nu înlocuiesc cremele de protecţie solară, ci doar
le completează!

Plajă cu măsură

Unul dintre cele mai bune moduri de a-ţi pregăti pielea pentru bronz este să te expui la soare treptat. Prima dată când mergi la plajă nu trebuie să stai ore în şir, ci doar o jumătate de oră sau o oră – altfel, rişti să te alegi cu o arsură, mai ales când nu foloseşti o cantitate mare de cremă de protecţie solară. 

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.22/08.06.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns