Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > De ce apar ridurile fine și cum poți scăpa de ele

De ce apar ridurile fine și cum poți scăpa de ele

riduri fine

Nicio femeie nu se bucură atunci când descoperă apariția primelor riduri, iar cele fine, numite și de expresie, sunt primele pe care le vedem, în jurul ochilor, pe frunte și la colțurile gurii.

În general, ridurile fine apar natural după vârsta de 30 de ani, dar există și femei tinere, abia trecute de 20 de ani, care observă că au câteva.

Deși procesul de îmbătrânire este normal și trebuie să învățăm să îl acceptăm, primele riduri fine pot apărea nu din cauza trecerii timpului, ci pentru că nu te îngrijești corespunzător.

Motivul pentru care acestea apar este deseori deshidratarea, care vine la pachet și cu cearcăne și piele mai ternă. Sună cunoscut, nu-i așa? Atunci când pielea este corect hidratată, ea va arăta plină și proaspătă, va radia, iar ridurile fine vor întârzia să apară.

Ce soluții avem?

Înainte de a arunca banii pe creme și tratamente scumpe, hidratează-te din interior. Bea suficient de multă apă și ceai verde, consumă multe fructe și legume, evită cofeina și alcoolul cât de mult poți.

De asemenea, este important să nu petreci prea mult timp în baie și să ai grijă ca apa să nu fie fierbinte.

Mai ales în timpul verii, dar și în restul anului, nu uita să aplici produse cu factor de protecție solară oricând ieși din casă. Alege întotdeuna un fond de ten și balsam de buze cu SPF.

Dacă petreci mult timp într-un spațiu unde aerul condiționat este pornit, folosește un umidificator pentru a combate efectele acestuia.

Nu în ultimul rând, folosește o dată pe săptămână produse puternic hidratante în jurul ochilor, precum uleiul de măsline. Îl poți lăsa să acționeze 15-20 de minute, după care îl cureți delicat cu apă micelară.

 

Citește și:

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns