Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 beneficii ale periajului uscat. Cele mai bune momente

5 beneficii ale periajului uscat. Cele mai bune momente

Așa cum îți perii dinții și părul, pentru sănătate și frumusețe, la fel trebuie să procedezi cu pielea. Periajul uscat aduce multe lucruri pozitive.

Această practică există în multe culturi, iar în ultima vreme face parte din „meniul spa“ al centrelor de relaxare și stare de bine. Acest gen de periaj are multe beneficii, de la o piele mai netedă la stimularea drenajului limfatic. Se face ușor, este plăcut și revigorant, trebuie doar să-l încerci și, cu siguranță, va deveni parte din ritualul tău de frumusețe.

Stimulează circulația

Intensificarea circulației asigură o mai bună hrănire a pielii, care duce la un aspect mult mai tonic. Nu doar circulația sangvină este dinamizată, ci și cea limfatică, ajutând astfel la eliminarea mai ușoară a toxinelor din organism și la un corp mai suplu.

Elimină celulele moarte cu periajul uscat

Vei observa acest beneficiu chiar de la prima periere. Pielea va deveni mai luminoasă și mai fină. Această exfoliere regulată va da pielii fermitate și catifelare.

Citește și: Exfoliante făcute în casă

Curăță porii 

Înlături cu ușurință celulele moarte, însă avantajul suplimentar al exfolierii este îndepărtarea excesului de sebum și a reziduurilor din pori. Din acest motiv e bine să aplici acest tratament și pe față, folosind însă o perie mult delicată, mai moale. Vei observa că porii tenului devin mai puțin vizibili și pielea mai sănătoasă, fără imperfecțiuni.

Periajul uscat diminuează celulita

Deși simplul periaj nu te ajută să scapi de celulită, contribuția lui este importantă. Mai puțin eficient decât masajul, periajul intensifică mult circulația și, alături de acțiunea unei creme anticelulitice, aduce un aspect mai ferm pielii într-un timp scurt. Din acest motiv, este bine să insiști 1-2 minute pe zonele atacate de celulită.

Citește și: Celulita – cauze, tratamente, nutriție

Dă energie

Are acest efect energizant pentru întregul organism, e ca și cum toate simțurile se trezesc la viață. Odată cu creșterea circulației, se intensifică și energia. De aceea, periajul uscat este recomandat dimineața, nu seara.

Text: Luminița Tăbăran

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns