Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 greșeli pe care să le eviți dacă vrei o pedichiură perfectă

5 greșeli pe care să le eviți dacă vrei o pedichiură perfectă

pedichiura perfecta

În special în sezonul cald, dar nu numai, femeile își doresc să aibă o pedichiură perfectă. Aceasta se poate obține ușor și acasă, nu doar la salon, însă trebuie să eviți anumite greșeli care pot strica aspectul unghiilor și pot afecta sănătatea.

Iată 5 greșeli pe care ar trebui să le eviți atunci când îți faci pedichiura.

Cureți călcâiele cu lama

Răzuirea profundă a călcâielor cu lama este foarte periculoasă. Te poți tăia oricând, iar asta poate duce la infecții sau la îngroșarea pielii.

Ce ar trebui să faci: Folosește o pilă destul de rugoasă. Nu vei fi mulțumită de la primul tratament, dar, în timp, țesutul gros se va diminua și nu se va reface atât de ușor.

Tai colțurile unghiilor

Acest obicei face rău unghiei pentru că, tăind colțul, strici matricea unghiei. Marginea ei nu va mai crește dreaptă, ci zimțată, favorizând apariția unghiei încarnate. La fel se întâmplă și când unghia este tăiată prea scurt și rotund.

Ce ar trebui să faci: Taie unghiile scurt, drept, iar colțurile pilește-le.

Tai cuticulele cu forfecuța

De multe ori, această operațiune are loc „pe uscat”, înainte ca pielițele să fie perfect desprinse sau umezite. Nu faci decât să-ți franjurezi cuticulele sau să le tai lor prea adânc, ceea ce poate duce la apariția unei răni și, ulterior, a unei infecții.

Ce ar trebui să faci: Înmoaie bine cuticulele, apoi freacă-le cu un scrub și împinge ce a mai rămas din ele cu un bețișor din lemn.

Pilești unghiile uscate

Tăind sau pilind unghiile uscate, cuticulele cornoase (straturile din care este alcatuită unghia) se sparg, ceea ce duce la exfolierea ulterioară a acestora.

Ce ar trebui să faci: Taie unghiile când sunt bine înmuiate, șterge-le cu un prosop, apoi pilește-le.

Lăcuiești toată unghia

Aplicând lac pe toata suprafața unghiei, riști să depășești conturul și să nimerești și pe lângă unghie. În plus, dacă e acoperită în totalitate, unghia nu mai poate respira.

Ce ar trebui să faci: Aplică lacul lăsând marginile libere, cam 1 mm.

 

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre manichiura cu gel

 

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns