Esti aici
Femeia.ro > Frumusete > 5 greseli de pedichiura

5 greseli de pedichiura

Cureti bataturile cu lama

Razuirea profunda a calcaielor cu lama este periculoasa. Oricand te poti taia, acest obicei ducand in cele din urma la ingrosarea pielii si la bataturi mai adanci.

  • CORECT: Foloseste o pila destul de rugoasa. Nu vei fi multumita de la primul tratament, dar in timp, bataturile se vor diminua si nu se vor reface usor.

Tai colturile unghiilor

Acest obicei face rau unghiei, pentru ca taind coltul, strici matricea unghiei. Marginea ei nu va mai creste dreapta, ci zimtata, favorizand aparitia unghiei incarnate. La fel se intampla si cand unghia este taiata prea scurt si rotund.

  • CORECT: Taie unghiile drept, nu prea lungi, si fara colturi mari. Colturile deranjante se pilesc, nu se taie!

Tai cuticulele cu forfecuta

De multe ori, aceasta operatiune se intampla „pe uscat”, inainte ca pielitele sa fie perfect desprinse sau umezite. Nu faci decat sa-ti franjurezi cuticulele sau sa le tai lor prea adanc, ceea ce poate duce la aparitia ranii si, ulterior, a unei infectii.

  • CORECT: Inmoaie bine cuticulele, apoi freaca-le cu un scrub si impinge ce a mai ramas din ele cu un betisor din lemn.

Pilesti unghiile uscate

Taind sau pilind unghiile uscate, cuticulele cornoase (straturile din care este alcatuita unghia) se sparg, ceea ce duce la exfolierea ulterioara a acestora.

  • CORECT: Taie unghiile cand sunt bine inmuiate, sterge-le cu un prosop si apoi pileste-le.

Lacuiesti toata unghia

Aplicand lac pe toata suprafata unghiei, risti sa depasesti conturul si sa nimeresti si pe langa unghie. Plus ca, daca e acoperita in totalitate, unghia nu mai poate respira.

  • CORECT: Aplica lacul lasand marginile libere, cam 1 mm.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus