Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 plante care te fac să strălucești

5 plante care te fac să strălucești

Plantele sunt uimitoare atunci când le pui în slujba frumuseţii. Substanţele lor active ajută la îmbunătăţirea texturii pielii şi aduc strălucire.

Eficiente şi naturale, ele ne ajută să îngrijim tenul într-un mod agreabil, rapid şi sănătos. Cine are spațiu poate chiar să cultive câteva plante medicinale, un fel de grădină a frumuseţii. Iată cele mai bune plante pe care să le ai mereu la îndemână!

Muşeţel

Conţine o substanţă campioană la întinerirea pielii. Aduce luminozitate şi strălucire, culoare uniformă şi calm. Ideal pentru pielea sensibilă, muşeţelul este un bun tămăduitor pentru orice tip de piele.

Cum îl foloseşti: prepară un ceai de muşeţel şi lasă-l să se răcească, apoi curăţă cu el tenul. Specialist în iluminare, muşeţelul are şi efecte asupra ridurilor fine, cearcănelor şi pungilor.

Salvie

Este o plantă cu mare putere antioxidantă, o veritabilă armă împotriva ridurilor, dar acţionează şi ca un astringent natural de excepție pentru tenul gras, predispus la acnee. Este, de asemenea, bogată în vitamina A şi calciu, elemente cu rol important în regenerarea celulară. Prin acţiunea sa de îmbunătățire a circulaţiei, ceaiul de salvie e bun contra căderii părului.

Cum îl foloseşti: pentru a da strălucire pielii şi a stimula regenerarea ei, pregăteşte  un ceai de salvie şi, după ce s-a răcit, foloseşte-l în loc de apă tonică. Pentru îngrijirea părului, e nevoie de cel puţin un litru de ceai, pe care îl foloseşti după clătire.

Mentă

Este un veritabil leac pentru acnee, ajută la diminuarea excesului de grăsime, calmează inflamaţia şi reduce bacteriile.

Cum o foloseşti: prepară un ceai şi curăţă faţa cu el pentru un plus de strălucire. Dacă ai coşuri, zdrobeşte 2-3 frunze, pune pasta rezultată pe leziuni şi las-o să se usuce.

Cimbru

Este cel mai eficient remediu antibacterian şi contra petelor de pe piele.

Cum îl foloseşti: prepară o infuzie şi foloseşte-o în locul apei tonice pentru a trata acneea sau aplică pentru 5-10 minute comprese reci pe faţă pentru a reduce petele pigmentare. De asemenea, poţi adăuga în infuzia de cimbru argilă și obții o mască de purificare şi iluminare a tenului.

Rozmarin

Şi el are efect astringent şi antibacterian, însă este şi un bun hidratant al pielii şi stimulează producţia de colagen, îmbunătăţind elasticitatea. Este bogat în minerale care protejează pielea şi o purifică, rezultatul fiind un ten mai neted şi mai luminos.

Cum îl foloseşti: ai nevoie de ulei de rozmarin sau de suc obţinut prin zdrobirea frunzelor proaspete de rozmarin. Se adaugă 2-3 picături în puţină apă pentru a prepara un astringent natural ori în demachiant sau în crema de zi, pentru întinerirea pielii.

Citește și:

Frumusetea ta sta intr-un ou

8 secrete mici pentru piele perfecta

Dulciuri antirid

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns