Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 reguli de aur în zilele friguroase

5 reguli de aur în zilele friguroase

Pentru a-ți menține tenul catifelat în ciuda frigului din această perioadă, ține cont de nevoile lui de bază!

Deja au fost câteva zile friguroase – și este abia începutul. Meteorologii anunță o iarnă grea, cu temperaturi extreme. Dacă hainele groase ne pot apăra de frig, nu același lucru putem spune despre ten. Descoperă cele cinci reguli de aur pe vreme rece, pune-le în practică și bucură-te frumusețea tenului toată iarna.

1 Hidratare la cote înalte

Organismul pierde multă apă când este frig, inclusiv pielea. Iar cum apa îi menține strălucriea, cremele hidratante de zi și noapte trebuie completate cu un consum adecvat de apă. De câtă apă ai nevoie pentru un ten neted? Răspunsul specialiștilor este 30 ml pentru fiecare kilogram. Fă un calcul simplu și vei afla câtă apă trebuie să bei pentru a-ți menține frumusețea.

2 Asigură-i tenului protecție UV

Semnele premature de îmbătrânire sunt cauzate de razele solare. Da, chiar și pe timp de iarnă. Norii groși nu opresc razele ultraviolete și tenul poate fi afectat de acțiunea lor. Aplică o cremă de zi care să conțină și factor UV. Dacă mergi la munte, cu atât mai mult trebuie să te gândești la protecția tenului și mai ales a buzelor. La înălțime, razele sunt mai agresive, iar zăpada reflectă aceste raze care ajung pe chipul tău. La munte, întotdeauna trebuie să-ți aplici o cremă de soare cu SPF peste 30 și un balsam de buze cu protecție.

3 Răsfață tenul

Peste zi, el va fi deseori supus „dușurilor scoțiene“ atunci când de la frig intri la căldură și invers. Capacitatea lui de adaptare nu poate fi atât de rapidă și, prin urmare, va fi nu doar setresat, ci și vulnerabil. Un mic răsfăț îi va alunga stresul și îi va readuce confortul. O dată sau de două ori pe săptămână, aplică o mască și lasă tenul să se relaxeze și să profite de beneficiile ingredientelor.

4 Oferă-i odihnă

Lipsa somnului are consecințe negative asupra calității pielii. Iar acum frigul obosește organismul și toate procesele au nevoie de mai multă energie, care se reface prin somn. Dacă dormi prea puțin, pielea va fi mai puțin rezistentă la factorii externi de mediu. E bine să te culci înainte de ora 23 și să dormi cel puțin opt ore pentru ca tenul tău să rămână sănătos și radiant.

5 Folosește produse calmante

De la demachiant la crema de zi, produsele cosmetice trebuie să aibă o formulă cu efect calmant pentru a ușura neplăcerile produse de frig. Cremele grase, onctuoase sunt cele indicate pentru tenurile uscate și normale, creând o barieră perfectă împotriva gerului în zilele cu temperaturi scăzute.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.45/16.11.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns