Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 ingrediente pe care dermatologii le iubesc, pentru ca fac bine pielii

7 ingrediente pe care dermatologii le iubesc, pentru ca fac bine pielii

Ingrediente pe care dermatologii le iubesc – Alege produsele care conțin aceste ingrediente și pielea îți va mulțumi.

Citirea etichetei este extrem de importantă și, indiferent de produsul pe care-l cumpărăm ar trebui să ne intre în reflex. Cosmeticele ne sunt alitați sau adevărați dușmani, în funcție de ingredientele pe care le conțin și sensibilitățile pielii noastre. Dacă mulți conservanți ar putea să ne irite pielea sau chiar să ne provoace alergii, sunt câteva substanțe pe care dermatologii ni le recomandă cu încredere pentru a ne menține pielea tânără, dar și sănătoasă, pentru că studiile au arătat că pielea le iubește! În funcție de nevoile epidermei tale, vânează pe etichete ingredientul potrivit.

Acestea sunt ingredientele care fac bine pielii si pe care dermatologii le iubesc

AHA – Sunt niște acizi. Aici sunt incluși acizii glicolic, lactic și citric, care exfoliază ușor pielea, eliminând celulele moarte, iar tenul rămâne fin, strălucitor și cu o culoare uniformă. Însă mai există un secret legat de folosirea produselor care conține AHA: acizii ajută la îmbunătățirea pătrunderii ingredientelor active mai adând în piele și astfel ele devin mai eficiente. Produsele cu AHA se aplică primele, pentru a da forță restului tratamentelor.

Acid hialuronic – Chiar dacă poartă numele de acid, el nu exfoliază, ci hidratează! Nu doar injectat în buze face minuni, ci și când e inclus în creme sau serumuri. Această mică moleculă este capabilă să atragă și să rețină până la de 1.000 de ori greutatea sa în apă, ceea ce se traduce printr-o hidratare rapidă și de durată. Pielea pare mai plină, dar și mai fină. Desigur, există și alte ingrediente care hidratează, dar ele sunt mult mai grase și nu aduc confort pielii. Serumurile și cremele cu acid hialuronic sunt excelente ca bază de machiaj.

Ceramide – Puțină lume vorbește despre ele și mai puțini știu ce sunt, însă ele constituie o necesitate pentru piele. Pentru a-ți face o idee despre misiunea lor, dacă ar fi să apelăm la o metaforă, imaginează-ți pielea precum un strat de cărămizi (celulele) fixate de mortar. Ei bine, acest mortar sunt ceramidele, care asigură o piele puternică. În esență, sunt niște grăsimi care întăresc bariera pielii și sigilează apa în interior. O barieră optimă asigură menținerea hidratării și, mai ales, previne iritațiile sau eczemele. Asigură-te că le regăsești în geluri de duș, creme de corp și mâini!

Retinol – E un derivat al vitaminei A și, suțin dermatologii, este ingredientul numărul unu antiîmbătrânire. Pe lângă îmbunătățirea texturii și a fermității pielii, acesta dă tonus pielii și reduce aspectul porilor și dimensiunea ridurilor. Pe cele fine aproape că le șterge. Dermatologii îl recomandă chiar și în tratarea acneei. Concentrațiile din produsele cosmetice nu sunt mari, însă au efect și sunt sigure pentru folosirea acasă; dermatologii îți pot recomada produse farmaceutice mai bogate în retinol, dar acestea trebuie folosite numai sub supraveghere medicală și doar când e nevoie, pentru că e probabil ca pielea să se irite. Orice concentrație ai folosi, e bine să aplici aceste produse numai seara, iar dimineața să folosești un produs cu SPF, pentru că pielea este sensibilizată și se poate irita sau păta de la soare.

Vitamina C – Are nenumărate roluri în buna funcționare a organismului, iar dacă ar fi să le amintim pe cele mai importante, am spune că previne apariția cancerului și îmbătrânirea pielii. Cât despre petele pigmentare, este ingredientul-minune capabil să le estompeze și să prevină apariția altora noi. Aspect foarte interesant, ea acționează asupra pielii și din interior. Prin urmare, nu folosi doar creme cu vitamina C, ci fă-ți un obicei din a cosnuma alimente care o conțin, iar efectul poate fi similar. Este și ingredientul cremelor de protecție solară, întrucât neutralizează efectule razelor UVA și UVB.

Niamicină – Este vitamina B3, una esențială deoarece susține procesele celulare și ajută la procesarea grăsimilor din corp, dar și la repararea și menținerea barierii pielii, având proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. În plus, ea reduce hiperpigmentarea și ridurile și îmbunătățește elasticitatea pielii. Este un ingredient pe care e bine să-l conțină toate produsele tale de frumusețe.

Peptide – Fabricate din aminoacizi, acestea sunt blocuri de proteine – mai simplu spus, colagen și elastină, elemente care sunt esențiale pentru ca pielea să rămână sănătoasă și tânără. Este ingredientul-cheie când ești preocupată să dai timpul înapoi întrucât te ajută să diminuezi liniile fine, ridurile și să aduci tenului mai multă elasticitate și ferminate. Spre deosebire de alte ingrediente antiîmbătrânire, cum ar fi retinolul, peptidele sunt mai bine tolerate de majoritatea tipurilor de piele și nu provoacă iritații.

Citeste si:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.19/2018
Text: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pexels.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns