Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 pericole iarna si cum te poti feri de ele

7 pericole iarna si cum te poti feri de ele

Căzăturile pe gheață ne dau de furcă, însă frigul, vântul și umezeala ne pun în pericol frumusețea.

Trecerea de la temperaturi scăzute la dogoarea lemnelor încinse din sobă sau a caloriferului pus pe cel mai mare nivel îți aduce o îmbujorare mai ceva ca după un antrenament în forță la sală. Iarna, pielea e pusă la grele încercări, iar noi vom avea o misiune grea s-o protejăm, dar nu imposibilă. Iată cele mai mari pericole care ne pândesc în acest anotimp și cum să le facem față cu cele mai mici eforturi.

Electrizarea părului

Imediat ce-ți scoți căciula sau îți dai jos gluga sau fularul, părul se electrizează de parcă ai fi în vizită la muzeul electricității și te-ai supune unui experiment. Cu acest fenomen ne confruntăm des iarnă și în ultima vreme au apărut tot felul de produse cosmetice care previn acest luneajuns. Însă nu trebuie să faci neapărat o astfel de investiție. Există un truc mult mai ieftin și la îndemână. Cum orice femeie are o cremă de mâini, o poți folosi și în acest scop. Pune un strop de cremă pe degete, întinde-o pe palme și trece-le prin păr. Specialiștii recomandă și o bună hidratare a părului pentru a reduce efectul electrizării.

Uscăciunea pielii

Senzația insuportabilă de mâncărime apare în locuri unde pielea nu este expusă direct la frig. Explicația este apa fierbinte, atât de confortabilă după o zi rece, dar care contribuie din plin la uscăciunea pielii. Simpla înmuiere a pielii în apă fierbinte înlătură o mare parte din hidratarea pielii și a părului. Soluția este dușul scurt și cald, nu fierbinte! Timp de cinci minute, pielea este în siguranță; după 10 minute însă, nivelul de hidratare scade dramatic. Pentru a limita și mai mult uscăciunea, alege un gel de duș cremos și hrănitor pentru piele.

Ten iritat

Frigul nu este singurul care usucă tenul. Vântul este principalul vinovat. Pielea pierde ușor apa, se irită din pricina lui, iar capilarele se pot sparge. O cremă hidratantă și cu efect de protecție este ideală peste zi, iar seara înlocuiește crema de noapte cu o cremă de gălbenele sau un ulei facial, pentru un plus de hidratare și pentru a întări bariera cutanată.

Buze crăpate

Pe frig, ne deshidratăm la fel de ușor ca vara, iar buzele sunt printre primele victime ale gerului. Rujurile, în special cele mate, nu aduc suficientă hidratare și deseori apare această neplăcere. Balsamul de buze nu trebuie să lipsească din orice geantă, pentru a remedia problema imediat ce apare, nu abia după ce s-a instalat! Când schimbi poșeta, ai grijă să nu uiți cheile, banii și… balsamul de buze! Atunci când le simți uscate, în niciun caz nu încerca să le umezești cu limba, pentru că saliva le-ar accentua uscăciunea.

Arsuri solare

Iarna? Poate ți se pare ciudat, dar zilele întunecate ascund un soare puternic, iar razele lui penetrează foarte ușor plafonul noros și ajung pe piele. Iar fenomenul e mult mai accentuat când ne aflăm la munte, mai ales când schiem. În aceste condiții, trebuie să protejăm buzele cu balsam cu SPF, iar tenul – cu o cremă cu protecție solară, la fel ca vara la plajă. Și herpesul ar putea fi provocat de acest soare invizibil pentru noi. Pentru a-ți păstra frumusețea, dar și sănătatea, nu uita crema cu SPF când pleci la munte!

Întinderea fardurilor

Mascara este prima care cedează la umezeală, apoi tușul și fardurile de ochi. Pentru a evita astfel de situații, alege produse rezistente la apă și folosește înainte de machiaj un primer care să fixeze foarte bine chiar și fardurile cu textură grasă. Dacă ești fericita deținătoare a unei perechi de gene lungi și dese, poți folosi o mascara incoloră care doar să le definească; astfel, nu vei mai avea grija culorii.

Ten aspru

Din cauza uscăciunii, pielea începe să se descuameze și pe diferite zone ale feței apar cojițe. Iar când aplici fondul de ten, ele vor deveni și mai vizibile. Fondul nu poate ascunde chiar tot, deși are cea mai bună formulă. Pentru a-ți menține pielea netedă, exfoliază în mod regulat tenul, dar cu blândețe și aplică o cremă de noapte cu textură onctuoasă. Fă acest tratament o dată pe săptămână. În această perioadă, fondul de ten cu formulă hidratantă ajută tenul mult mai mult decât cele cu acoperire puternică. Evită-le pe cele matifiante și renunță la pudră în zilele geroase.

♥ Mănușile sunt un produs de frumusețe! Ele îți protejează mâinile mai mult decât va reuși o cremă să repare ravagiile gerului!

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.02/2018
Autor: Luminiţa Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns