Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 8 alimente ce favorizeaza cresterea parului

8 alimente ce favorizeaza cresterea parului

Aceasta este lista minune cu alimente ce favorizează creșterea părului. Poate fi greu să aştepţi răbdătoare să-ţi crească părul mai ales după ce ai avut parte de o tunsoare greşită. Din fericire, pentru rezultate rapide,  exista o solutie:  ai grijă ce mănânci.

Încearcă să nu-ţi lipsească de la masă alimentele din lista de mai jos şi vei avea rezultate surprinzătoare.

Somon:  Acest peşte este plin de vitamina D şi de proteine care întreţin părul, dar conţine şi acizi graşi de tip Omega-3, care facilitează creşterea părului şi păstrează scalpul curat.

Ardei Galben: Ardeiul galben conţine de cinci ori şi jumătatea mai multă vitamina C decât portocalele. Asta reprezintă o veste bună pentru şuviţele tale, din moment ce vitamina C este un antioxidant care întăreşte firul de păr şi foliculul, ajutând şi la prevenirea ruperii  firului de păr.

Stridii: S-a remarcat că deficitul de zinc este cauza pierderii părului şi a stării slăbite a scalpului, iar stridiile sunt pline de zinc- doar 3 picături conţin 493 la sută porţia ta zilnică.

Ouă: Ouăle sunt o sursă excelentă de acizi graşi de tip Omega-3, şi conţin şi biotină. Dar, pentru informaţia ta, nu albuşul este cel care va face ca părul tău să fie lung şi frumos, ci gălbenuşul. Dacă mânânci prea multe albuşuri poţi bloca absorbţia de biotină, cauzând epuizarea acestui nutrient.

Seminţe de floare soarelui: Vitamina E din seminţe va spori urcarea fluxului de sânge către scalp şi va face ca părul tau să crească mai rapid. Este unul din alimentele minune ce favorizează creșterea părului.

Cartofi dulci: Sunt plini de betacarotenă, precursorul vitaminei A, ajutând nu doar la sănătatea scalpului, ci şi la creşterea părului.

Avocado: Datorită concentraţiilor mari de acizi graşi esenţiali, în mod normal găsiţi în celulele pielii  şi care ajută la păstrarea unei pieli fine şi elastice, fructul de avocado reprezintă un secret pentru frumuseţe, vechi de când lumea. Amestecă puţin avocado cu smântână ( conţine acid lactic, ajutând la exfolierea pielii moarte şi la curăţarea depunerilor de pe scalp) şi aplică pe păr şi scalp timp de 10 minute, înainte de a clăti.

Migdalele: Aceste nuci îţi vor face părul să crească mai rapid şi mai gros datorită concentraţiei mari de biotină. O cană conţine aproape o treime din cât ar fi o doză zilnică necesară. Ar trebui să vezi rezultate într-o lună sau două dacă le vei adăuga dietei tale.

Citeşte şi ce trebuie să faci pentru a avea păr lung şi aşteptarea ta va lua sfârşit mult mai repede.

Comments

comments

Lasă un răspuns