Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Adevărul despre riduri și produsele care le previn

Adevărul despre riduri și produsele care le previn

adevarul despre riduri

Începând cu vârsta de 25-30 de ani, cele mai multe femei încep să observe primele semne ale îmbătrânirii pielii. Oricât de bine acceptăm trecerea timpului, ne este greu să nu ne încruntăm puțin atunci când observăm că un rid parcă e mai adânc decât anul trecut…

De aceea, producătorii de cosmetice scot pe piață sute de tipuri de creme și serumuri antirid, pentru diferite vârste. Dar sunt acestea cu adevărat eficiente? Pot preveni formarea ridurilor, le atenuează pe cele deja existente? Și care este vârsta potrivită pentru a începe să folosești produse antirid?

În primul rând, să vedem cum se schimbă pielea de-a lungul anilor.

La 20 de ani, tenul este de obicei catifelat și întins, fără linii fine.
La 30 de ani, țesutul are tendința să nu mai rețină apă și se deshidratează. Acum apar primele semne, ridurile fine.
La 40 de ani, tenul are tendința să se usuce și să își piardă din tonicitate.
La 60 de ani, ovalul feței își pierde conturul, pentru că fibrele de colagen și elastină se subțiază.

Fac produsele antirid minuni?

Indiferent ce cum sunt prezentate de către producători, din păcate nicio cremă nu poate face miracole. Ridurile sunt expresia unei schimbări profunde a dermei, care în timp își modifică structura și se subțiază. Însă, dacă ai tenul deshidratat, ai nevoie de hidratare din interior (apă, alimente bogate în apă) și din exterior (creme hidratante).

De la ce vârstă ar trebui să-ți pese?

Încă de acum câțiva ani! Întotdeuna e mai ușor să previi decât să tratezi, iar de riduri e oricum foarte greu să scapi. Important e să îți menții pielea hidratată, atât pe față, cât și pe decolteu, dar și pe restul corpului.

Cel mai bine e să îți asculți corpul și să îi oferi ce are nevoie. Există multe persoane care au 35 de ani și nu au nevoie de o cremă puternic hidratantă, deci pot folosi fără probleme una mai light.

Ce produse de îngrijire să alegi?

În loc să te uiți la vârsta pentru care e recomandată o anumită cremă, aruncă un ochi peste lista de ingrediente. Optează pentru produse care sunt îmbogățite cu vitamine și antioxidanți și nu uita de importanța protecției împotriva razelor UV.

 

 

Sursă foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns