Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ai oare nevoie de toate?

Ai oare nevoie de toate?

Uimitor, aproape că ți-ai umplut baia cu produse cosmetice! Dar care sunt produsele de care într-adevăr ai nevoie pentru îngrijirea feței?

Trusa noastră de cosmetice este destul de mare, iar aglomerația de produse te poate dezarma atunci când trebuie să le folosești. Să aruncăm o privire mai atentă și să vedem ce să păstrăm pe etajeră și ce să rămână în dulăpior. Crema de zi și demachiantul sunt două produse de care nicio femeie care se respectă nu se desparte vreodată și trebuie ținute mereu la îndemână și mai ales la vedere! Demachierea de seară este obligatorie, la fel hidratarea de dimineață. Pe lângă hidratare, crema de zi asigură nutriția tenului și protecție anti-UV, motive pentru care nu are cum să fie ignorată!

Peeling

Ocazii speciale – Acest tratament este senzațional pentru ten, însă nu des. Peelingul îndepărtează celulele moarte și lasă tenul curat, luminos și pregătit pentru a absorbi ingrediente hrănitoare.

Când îţi e de mare ajutor – Când tenul e pătat, tern, îmbătrânit. E necesar înaine de aplicarea măștilor și cel puțin o dată pe săptămână.

Cu ce să-l înlocuiești – Un piure de fructe, care conține multe enzime.

Toner

Dimineața/ Seara/ Zilnic – După curățarea feței, tonerul înlătură toate urmele de grăsime și murdărie, împrospătează tenul și reface stratul acid protector al pielii.

Când îţi e de mare ajutor – Dacă în zona unde locuiești apa este dură, tonerul te ajută să neutralizezi efectele ei. Dacă ai porii deschiși, tonerul este util pentru diminuarea mărimii lor. Cele care conțin alcool sunt ideale pentru tenurile grase, iar pentru cele sensibile și uscate trebuie să alegi variante delicate care să nu-l conțină.

Cu ce să-l înlocuiești – Apa minerală sau termală sunt excelente.

Cremă de noapte

Seara – Ziua, pielea are nevoie de hidratare și protecție, însă noaptea, înnoirea celulară este prioritară. Acest proces natural poate fi dinamizat aducându-i ingrediente speciale, care să stimuleze regenerarea.

Când îţi e de mare ajutor – Când tenul este foarte uscat sau când apar primele semne de îmbătrânire, pentru că astfel de creme sunt mult mai grase și hidratează mai intens decât cele de zi.

Cu ce să o înlocuiești – Crema de zi normală poate aduce și ea beneficii tenului, dar și un ulei hrănitor pentru ten sau un ser care se absoarbe ușor în piele.

Serum

Dimineața/ Pentru ocazii speciale – Serumul are o moleculă mai mică și penetrează mai ușor pielea. Ajungând în straturile profunde ale pielii, completează foarte bine acțiunea cremei. Este ideal să-l aplici dimineața, înaintea cremei de zi, însă o poți face și seara sau înainte de ocazii speciale pentru o împrospătare rapidă a pielii.

Când îţi e de mare ajutor – La schimbarea anotimpurilor, când pielea este foarte uscată, iritată sau când apar schimbări hormonale ori când stai mult la soare.

Cu ce să-l înlocuiești – Consumând multă apă și îngrijindu-ți corespunzător pielea pe timpul zilei.

Cremă de ochi

Dimineața/ Seara/ Zilnic – Pielea în această zonă este foarte subțire, iar crema de zi nu reușește să hidrateze pe măsura nevoilor. Formula cremelor de ochi este mult mai ușor de absorbit și mult mai hidratantă. În funcție de ingredientele active pe care le conțin, pe lângă hidratare, aceste creme au și beneficii asupra cearcănelor și pungilor de sub ochi.

Când îţi e de mare ajutor – Când te fardezi, când este foarte frig sau foarte cald. Ea trebuie folosită în fiecare zi, dimineața și seara.

Cu ce să o înlocuiești – Uleiul de cocos și cel de măsline pot înlocui hidratarea pielii, dar n-au și efect asupra cearcănelor și umflăturilor.

Creme depigmentare

Seara, în ocazii speciale – Este o cremă multi-tasking ce conține și ingrediente nutritive pe lângă cele de albire, chiar și vitamina C, cu multe beneficii, ce ajută la diminuarea petelor pigmentare. De multe ori, agenții de albire inhibă producția de melanină. Dacă are și protecție solară în compoziție, se poate folosi inclusiv dimineața.

Când îţi e de mare ajutor – Când ai tenul pătat de la soare sau după sarcină, dar numai în anotimpurile reci.

Cu ce să le înlocuiești – Zeamă de lămâie, vitamina C sau zeamă de pătrunjel.

Articol preluat din ediția de februarie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns