Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ana Maria Tătucu își dezvăluie secretele de frumusețe

Ana Maria Tătucu își dezvăluie secretele de frumusețe

Este blogger de beauty, lifestyle și fashion. Îndrăgostită de frumos și produse cosmetice, mai ales de parfumuri, nu putea doar să le testeze și să le descopere calitățile empiric. Nu, Ani, așa cum o alintă cei apropiați, este o perfecționistă și a trecut la un alt nivel: make-up artist. A făcut cursuri și a început să fardeze, îmbinând știința machiajului cu viziunea cromatică pe care i-o sugerează modelul. De fiecare dată iese ceva minunat, autentic, cu un plus de valoare. Din orice discuție cu ea poți învăța ceva, așa că am invitat-o să ne povestească din micile ei secrete.

Sunt o consumatoare exagerată de produse cosmetice, îmi place să testez, să caut produse noi și să compar. Sun fascinată de parfumuri, nu mi-am găsit încă parfumul preferat și nu cred că îl voi găsi vreodată. Dacă ar trebui să aleg un singur produs cosmetic dintre toate, acela ar fi parfumul Nu ies din casă fără să mă parfumez. Și sunt împătimită după parfumurile Guerlain, apoi Dior și Givenchy.

Din ritualul meu de frumusețe nu lipsește niciodată demachierea, făcută cu grijă pentru fiecare parte a feței. Pentru mine, demachierea este primul pas ca produsele celelalte să funcționeze. Ritualul de demachiere Sensai este cel care mi se pare gestul suprem pentru relaxarea tenului. Nu am așteptat niciodată minuni de la o cremă de față, dar lucrurile bune se întâmplă treptat și cu disciplină. Nu aș putea să încep ziua fără o cremă de ochi și o cremă de zi nutritivă, tot așa cum nu aș putea trăi fără un parfum.  

Am învățat că tenul are toanele și stările lui în acord cu noi. Nu am descoperit până acum crema care funcționează mereu, însă aproape în fiecare zi mixul de produse pe care le folosesc este diferit, pentru că tenul meu e un pic diferit în fiecare zi. Dacă tenul nu este hidratat și îngrijit, machiajul nu are succes și nu are cum să înfrumusețeze. Referitor la machiaj, m-am lămurit că un BB cream funcționează minunat zi de zi, iar dacă îl fixăm cu puțină pudră liberă, chiar nu avem nevoie de fond de ten zilnic. Folosesc de ceva vreme un BB cream de la Dior care este pur și simplu o plăcere pentru ten, iar cu pudra Terracotta de la Guerlain, în orice formă sau ediție, îmi inventez rapid un machiaj. 

Când vreau să mă relaxez, luxul suprem este să îmi demachiez tenul cu o cremă onctuoasă, aplic apoi un ser facial și încerc să dorm fie și numai 15 minute. Nu este o glumă acest somn de frumusețe din timpul zilei, mai ales la ritmul vieții de astăzi. Dacă am cum, eu îmi pregătesc o pauză mică de odihnă, iar dacă nu, îmi prepar un ceai detoxifiant și încerc zece minute să nu fac nimic și să îmi odihnesc ochii.

Citește și:

Articol preluat din ediția de noiembrie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns