Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Apa, cea de toate felurile

Apa, cea de toate felurile

Un lichid miraculos ce menţine viaţa, dar şi frumuseţea. Pierderea ei aduce un aspect îmbătrânit, uscăciune şi asprime. Fă-ţi stocul de apă şi păstrează-ţi pielea catifelată şi părul mătăsos!

Opt pahare pe zi de apă. Este un îndemn pe care-l auzi deseori în jurul tău pentru o sănătate mai bună. Avem nevoie de apă să respirăm, să digerăm mâncarea, să eliminăm toxinele, să ne menţinem o temperatură corporală constantă, dar şi pentru o piele fină. Apa este un ingredient esenţial în cosmetică, în îngrijirea corporală şi în tratamentele cosmetice. O regăsim în creme, şampoane, măşti sau loţiuni. Este elementul de bază. Aşa că îţi propunem să o priveşti cu alţi ochi şi să o foloseşti cât mai mult, în diferitele ei feluri. E ieftină şi are efecte uimitoare.

Apa potabilă

Este cea fără de care nu ne-am putea asigura igiena. Deşi nu are valenţe remarcabile, tratată şi clorurată, îndepărtează murdăria şi ne face să ne simţim bine în pielea noastră. Un simplu duş te revigorează după o zi obositoare. Are şi efect terapeutic, nu doar igienic. Apa simplă de la robinet lasă pielea curată şi pregătită pentru tratamentele cosmetice.

Sfat: foloseşte apă călduţă atunci când te speli pe faţă sau când îţi clăteşti părul. Tenul îşi va păstra supleţea, iar părul va deveni mai neted şi mai strălucitor.

Apa de ploaie

Nu costă nimic, poate doar timp şi răbdare. Este lipsită de calcar, este o apă mai moale, mai delicată, dar care fortifică părul şi pielea fiind îmbogăţită cu ioni. Lipsa calcarului o face mai eficientă în îndepărtarea murdăriei. Este recunoscută pentru beneficiile aduse părului, însă este extraordinară şi pentru piele, pe care o hidratează şi o catifelează. Păcat că se strânge greu şi nu este la îndemâna noastră tot timpul.

Apa termală

Este o apă bogată în minerale şi oligoelemente esenţiale. Traversează nenumărate roci şi se îmbogăţeşte cu elemente esenţiale pentru pielea noastră. Acumulează microelemente ce o transformă într-o apă vindecătoare. Curele cu apă termală tratează atât boli de piele, cât şi afecţiuni interne. Conţine minerale care fortifică pielea şi îi redă un aspect sănătos şi tonic. Dar beneficiile ei nu se opresc aici, iată de ce este valoroasă această apă:

  • remineralizează pielea
  • o calmează în profunzime
  • hidratează mai eficient ţesuturile
  • este bogată în calciu şi magneziu, relaxează şi împrospătează pielea
  • oxigenează celulele datorită fierului pe care-l conţine
  • stimulează regenerarea celulară datorită siliciului
  • protejează pielea împotriva oxidării, prevenind astfel îmbătrânirea.

O poţi folosi pentru împrospătare, de-a lungul zilei, după demachiere pentru un plus de revitalizare a pielii şi o curăţare mai profundă, după epilare sau după plajă pentru efectul ei calmant.

Apa micelară

Este o apă creată relativ recent pentru o curăţare mai eficientă a tenului. Ea conţine micele, nişte esteri de acizi graşi (invizibili cu ochiul liber) care acţionează asupra murdăriei – praf, machiaj, particule poluante, sebum – ca un aspirator. Atrag murdăria şi o înlătură de pe piele fără să o agreseze, are o acţiune extrem de blândă, dar în acelaşi timp foarte eficientă. Are o mare toleranţă cutanată şi poate fi folosită pentru orice tip de ten, chiar şi pentru cel sensibil.

Apa minerală

Provenită din surse naturale, apa minerală are un pH mare, peste 8-9, este alcalină, neutralizează aciditatea şi hidratează mai bine decât apa de la robinet, respectând echilibrul natural al pielii. Minerale şi oligo-elemente conţinute de aceste ape ajută la calmarea şi decongestionarea pielii, aduce tenului luminozitate, prospeţime şi un aspect mai neted.

Sfat: Spală tenul în fiecare dimineaţă cu apă minerală şi după scurt timp vei vedea diferenţa.

Apa de orez

Este secretul frumuseţii japonezelor. Catifelează, tonifică şi închide porii la fel ca un produs cosmetic profesionist. Este bogată în vitamine (B, C şi E) şi minerale, hrăneşte, regenerează, calmează şi hidratează pielea, dar e şi un bun truc antiîmbătrânire. Complexul de vitamine B şi antioxidanţii încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii. Ba, chiar este un tratament eficient pentru acnee. Carbohidraţii aduc energie pielii şi tonus. Este excelentă şi pentru păr şi o poţi folosi ca şampon sau doar pentru clătit pentru un plus de strălucire. Este valoroasă şi uşor de preparat.

Reţetă: se pune jumătate de cană de orez în două căni de apă şi se lasă la înmuiat 12 ore, după care se strecoară şi se păstrează în frigider.

Apa de trandafiri

A fost folosită pentru îngrijirea pielii de împăraţi şi regine. Băile cu petale de trandafiri sunt celebre, iar azi sunt tratamente de lux în SPA-uri. Zaharurile din petalele de trandafir catifelează tenul, iar uleiurile contribuie la hidratarea profundă. Are proprietăţi antirid, calmante, regenerante şi antiinflamatoare. Are o aromă fină şi plăcută care acţionează şi asupra psihicului, aducând relaxare. Este indicată oricărui tip de ten, dar mai ales tenului gras pentru reduce excesul de sebum şi împiedică înmulţirea bacteriilor. Se foloseşte ca apă tonică, după demachiere, sau în compoziţia măştilor. O poţi cumpăra de la magazin sau o poţi prepara acasă.

Reţetă: pune petalele de trandafir într-o cratiţă, acoperă-le cu apă distilată şi pune soluția la fiert până când petalele îşi pierd culoarea. Strecoar-o şi păstreaz-o într-o sticlă, în frigider.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi,nr27/07.07.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns