Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Aplică machiajul ca o profesionistă!

Aplică machiajul ca o profesionistă!

Când este realizat de un make-up artist, machiajul arată senzaţional. Uneori discret, alteori puternic, rezistă foarte mult timp şi te pune în valoare.

Fardurile folosite de aceşti maeştri joacă un rol important, însă există foarte multe produse la preţuri accesibile care au proprietăţi similare celor profesioniste. Tehnica şi ordinea de aplicare cântăresc foare mult în aspectul impecabil al machiajului. Am aflat câteva secrete care te vor ajuta să-ţi meştereşti un machiaj demn de o vedetă.

1. Hidratează foarte bine tenul

Un make-up artist îşi începe treaba prin pregătirea unei baze perfecte. Este unul dintre aspectele pe care noi le trecem adeseori cu vederea, neacordându-i o mare importanţă, deşi are una însemnată. Demachierea este primul pas: chiar dacă nu are machiaj, tenul trebuie curăţat de grăsimi şi praf. Urmează hidratarea. Crema de zi, matifiantă pentru cele cu ten gras, este cea mai bună bază de machiaj. Ţine minte, niciodată să nu omiţi acest pas!

2. Foloseşte primerul

Este un produs esenţial dacă vrei ca machiajul să rămână intact vreme îndelungată, ridurile să fie mult diminuate şi tenul să capete prospeţime. Totuşi, e de preferat să-l foloseşti doar pentru evenimentele importante sau când machiajul va fi îndepărtat în câteva ore, pentru că are şi un neajuns: astupă porii! Folosit pe termen lung, zi de zi, duce la apariţia coşurilor. Se aplică în strat subţire.

3. Aplică fondul de ten cu pensula sau buretele

Degetele sunt cele mai bune aplicatoare, dar, când vine vorba de fond de ten şi vrei să dai tenului o acoperire uniformă şi puternică, pensula sau bureţelul te va ajuta să nu încarci tenul, dar să obţii un aspect impecabil al pielii, ascunzând cu dibăcie imperfecţiunile.

4. Alege fardul de obraz praf

Fardul cremă se aplică mai uşor, dar, dacă te grăbeşti sau nu ai foarte mult exerciţiu, ai putea obţine o pată sau un… ceva destul de inestetic. Fardul pudră se aplică mai uşor, iar dacă foloseşti o pensulă specială, fie ea rotundă sau oblică, vei putea aplica uşor culoarea. Marele secret al profesioniştilor este că, după ce au înmuiat pensula în fard, o scutură puternic, astfel încât să nu rămână surplus pe peri.

5. Fixează fondul de ten

Este un alt pas peste care multe femei sar. Pudra asigură un aspect mat şi fin tenului, dar şi fixează foarte bine fondul de ten. Pentru un rezultat demn de un profesionist, foloseşte la aplicarea pudrei o pensulă mare. Vei distribui astfel particule mici pe toată faţa, fără să încarci tenul, aşa cum se poate întâmpla dacă întrebuințezi o pensulă mică sau un bureţel.

6. Dă stabilitate fardurilor de ochi

La fel ca fondul de ten, cel de ochi are nevoie de o bază pentru a rezista. Aplică un primer special pentru ochi dau măcar puţină pudră. Iar dacă vrei să foloseşti mai multe culori, aplică pe toată pleoapa, până sub arcadă, un fard bej, roz sau alb, de preferat cu o textură mată, fard care-ţi va da posibilitatea să omogenizezi foarte bine culorile.

7. Alege culoarea potrivită

Un alt secret al make-up artiştilor este alegerea culorilor care avantajează, dar şi îmbinarea mai multor nuanţe, care are ca rezultat crearea efectului de lumini şi umbre, efect care pune mai bine în valoare frumuseţea ochilor. Dar, cum nu toţi suntem artişti ai culorii, pentru a nu face greşeli, alege nuanţe de mov, marouri şi bejuri. Sunt culorile care se potrivesc tuturor nuanţelor de ochi.

8. Combină nuanţele închise cu cele deschise

Dacă ai ochi mici, trebuie să eviţi culorile închise. Sau te rezumă-te să le aplici în colţul extern al ochilui. Dacă vrei ca ochii să pară mai mari, aplică un fard deschis în colţul intern al ochiului, chiar sidefat, pentru a da cât mai multă luminozitate zonei. Dacă ai ochii mari, atunci poţi aplica un fard închis pe toată pleoapa superioară.

Chiar dacă nu alegi o nuanţă închisă pentru machiaj, foloseşte 2-3 nuanţe sau culori. Aplică-le pe cele deschise pe toată pleoapa, iar pe cele mai închise – doar în colţul ochiului sau în pliul ochiului.

9. Investeşte într-o pensulă de blending

Această pensulă este una dintre armele secrete ale make-up artiştilor. Este extrem de utilă fiindcă te ajută să amesteci toate culorile aplicate pe pleoapă, obţinând un machiaj impecabil, nicidecum unul cu pete de culoare! Nuanţele se îmbină şi efectul de lumini şi umbre este garantat.

10. Conturează ochii

Chiar dacă ai folosit culori sau nu, ca să capete profunzime, ochiul trebuie conturat, iar pentru asta ai nevoie de un creion negru sau maro. Trasează o linie subţire chiar pe conturul pleoapei superioare şi evidenţiază puţin colţul extern al ochiului. Încearcă să verifici creionul pe mână : el nu trebuie să zgârâie şi nici să se şteargă atunci când trecem cu degetul peste linie. Secretul este estomparea acestei linii de contur cu un bureţel special, însă, dacă nu ai, poţi folosi un beţigaj cu vată pentru urechi.

11. Curbează şi alungeşte genele

O pereche de gene dese, lungi şi curbate îţi asigură un machiaj de divă fără niciun efort. Ai nevoie de o mascara performantă. Aplică un strat de rimel, apoi pudrează genele discret şi, după câteva secunde, aplică încă un strat. Acest mic truc îţi va face rost rapid de nişte gene dese şi foarte sexy ! Make-up artiştii mai au un secret: când aplică mascara, pun periuţa chiar la baza genelor şi aplică o mică presiune în sus pentru a le da un pic de curbură, dar şi pentru a prinde chiar şi cele mai mici firişoare.

12. Dă stabilitate rujului

Niciun make-up artist nu va aplica rujul fără să contureze mai întâi buzele cu un creion. El are scopul de a nu lăsa rujul să se întindă prin micile riduri din jurul buzelor şi să-i asigure o durabilitate mai mare pe buze. Foloseşte un creion în aceeaşi culoare sau cu un ton mai închis, truc care dă mai mult volum buzelor. Dacă nu ai un astfel de creion, tamponează mai întâi un strat fin de pudră şi aplică rujul folosind o pensulă subţire, ca să ai mai multă precizie. Şi acest truc dă rezistenţă rujului.

Citește și:

Buze senzuale în 5 pași

Pielea rebelă, fără soluție?

Extensiile de gene fir cu fir, secretul unei priviri seducatoare

                

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.14/9.04.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns