Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Buze mai pline. Sfaturi, trucuri, soluții pentru frumusețe

Buze mai pline. Sfaturi, trucuri, soluții pentru frumusețe

Buze mai pline – Sunt la modă injectările cu acid hialuronic, care aduc mai mult volum buzelor, însă această soluţie nu este singura dacă-ţi doreşti buze mai mari. Şi machiajul poate face asta.

Folosind machiajul, îţi transformi trăsăturile, dar şi adaugi volum buzelor fără niciun pic de durere. Deşi nu are efect permanent, te poate ajuta să ai un aspect mai senzual ori de câte ori îl foloseşti. Am aflat câteva trucuri pe care artiştii în frumuseţe le folosesc la şedinţele de modă ca buzele să capete volum și să fie bine definite – iar asta cu minim efort. Iată câteva dintre aceste trucuri care funcţionează în câteva clipe.

Glossuri cu efect de umplere

La preţuri accesibile găsești multe glossuri şi balsamuri de buze cu formule speciale ce adaugă volum buzelor. Ardeiul iute, peptidele, mentolul sau alte ingrediente stimulează circulaţia şi aduc astfel un volum mai mare. Vei obţine buze mai pline, însă un timp limitat – în jur de-o oră. Totuşi, nu te aştepta la un rezultat spectaculos sau ca buzele tale să rivalizeze cu ale Biancăi Drăguşanu, dar vor părea mult mai pline. Dacă nu ai un astfel de gloss, poţi folosi un alt truc la fel de eficient. Aplică puţin ulei de mentă pe buze. Este un excelent stimulent al circulaţiei, aducând un flux mai mare de sânge la nivelul buzelor.

Balsamul face minuni

Aplică înaintea rujului un balsam. Vei fi surprinsă cât de bine vor arăta buzele tale folosind acest truc. Așa cum aplici un lac incolor pe unghii înainte de oja colorată, la fel poţi proceda când vine vorba despre buze. Lasă balsamul pe buze cinci minute înaintea aplicării rujului. Balsamul face buzele mai catifelate şi, cu cât o suprafaţă este mai netedă, cu atât lumina se reflectă mai bine, în cazul buzelor făcându-le să pară mai groase.

Masează-le cu o periuţă de dinţi

Acest tratament îndepărtează toate cojiţele şi face buzele mai catifelate şi perfect pregătite pentru a primi porţia de hidratare. Umezeşte periuţa de dinţi în apă şi freacă, fără să pui presiune prea mare, descriind cercuri mici. Acest masaj este un peeling excelent, însă ajută şi la dinamizarea circulaţiei, aducând un strop de volum buzelor.

Baza e de ajutor

Înainte de aplicarea rujului, poţi face un gest care să te ajute să obţii buze mai pline. Aplică fondul de ten nu doar pe faţă, ci şi pe buze. Fondul de ten fixează mai bine rujul, adaugă 1 milimetru de volum, dar și facilitează şi mărirea buzelor din machiaj. Cu o bază astfel creată, vei contura buzele chiar deasupra conturului natural şi asta le va face să pară mai mari.

Accentuează arcul lui Cupidon

Nici n-ai ideea cât de mult poate să facă un mic accent pus pe mijlocul buzei superioare. Încearcă şi vei vedea că buzele tale par mai groase datorită reflexiei luminii. Accentuează cu un creion contur în nunaţa rujului acest „V“ al buzei superioare şi aplică deasupra puţin fard iluminator. Restul e magie!

Foloseşte conturul

Make-up artiştii recomandă să folosim un contur de buze mai închis dacă vrem să dăm mai mult volum gurii. Acest tip de machiaj, cu conturul în mare contrast cu rujul, era foarte popular în anii ’90, dar nu despre acela este vorba, ci despre o nuanţă uşor mai închisă decât a rujului folosit. Conturează buzele cu ea şi apoi acoperă întreaga suprafaţă, după care poţi aplica rujul. Efectul este de volum!

Puţin sclipici

Întotdeauna aduce farmec şi luminozitate, iar dacă îţi doreşti un plus de volum al buzelor fără prea mult efort, îl poţi folosi pe buze! După ce ai aplicat rujul, presează degetul inelar într-un fard sclipitor şi apoi pune-l pe mijlocul buzelor. Acea tuşă fină de sclipici va crea o dimensiune ce va face ca buzele să pară mai cărnoase.

♥ Rujurile închise la culoare micşorează optic, pe când bejurile şi rozurile le fac să pară mai voluptuoase.

Alege strălucirea

Când îţi cumperi gloss, aminteşte-ţi că acelea strălucitoare şi cu aspect de oglindă fac buzele să pară pline fiindcă atrag lumina şi o reflectă. Acest gen de gloss este o bună investiţie, mai ales că îl poţi aplica peste rujuri, dar numai pe mijlocul buzelor, aducând acest efect de volum.

Trucul creionului alb

Creionul alb nu este folosit în machiaj la adevărata sa valoare. Cu el poţi crea multe efecte optice, iar unul dintre ele este de buze mai mari. Aplică mai întâi rujul, apoi trasează pe mijlocul lor o linie albă, după care estompează folosind buricul degetului mijlociu pentru a o face invizibilă. Această undă de luminozitate aduce o dimensiune subtilă ce face buzele să pară mai pline.

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi – 2018
Text: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns