Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cărbunele, aliatul tău! Tăciunele frumuseții

Cărbunele, aliatul tău! Tăciunele frumuseții

Cărbunele este ingredientul-minune la modă care ne face pielea mai frumoasă și dinții mai albi. Măștile și cremele cu cărbune pe cât sunt de interesante, pe atât sunt de utile.

Deși nu este un ingredient nou sau o descoperire a ultimelor cercetări, carbonul activat a devenit recent în trendul de sănătate și frumusețe. Multe documente atestă folosirea cărbunelui în ritualurile antice de frumusețe și la tratarea unor afecțiuni. El nu este absorbit de organism, ci doar ajută la eliminarea substanțelor nocive. Știm despre el că e de mare ajutor în disconfortul intestinal, dar e la fel de util în ritualul de îngrijire. Carbonul activ curăță pielea și albește dinții. Iar culoarea neagră îl face și mai interesant și amuzant. Noile studii pun carbonul într-o altă lumină, respectiv de exfoliant de excepție, și multe dintre produse au această valență. Să vedem cum acționează și la ce-l putem folosi pentru a folosi tot ce-i mai bun de la el.

Săpun purificator

Cărbunele activ este unul dintre produsele naturale cu multiple utilizări. Este cunoscut și sub denumirea de carbon activ. El captează și elimină toxinele din corp, aer și apă. În magazinele naturiste vei găsi o grămadă de săpunuri cu cărbune pentru o curățare profundă a pielii, pentru eliminarea toxinelor și a impurităților.

Neagră, dar plăcută

Deși masca sau pasta de dinți în care se află cărbunele activ arată ciudat și destul de înfricoșător, nu miros urât, nu ustură și nu sunt dezagreabile. Pe youtube poți vedea experiențe cu aceste măști, unii țipă de parcă ar fi jupuiți de vii când îndepărtează masca, dar nu trebuie să te lași impresionată. În final, vei constata că a fost doar o farsă, un scenariu care să atrage tot mai multe vizualizări. Masca de carbon este la fel de plăcută ca orice altă mască, ba chiar conține diverse arome care te vor încânta, cu siguranță.

Masca de cărbune

Ideea din spatele măștilor de cărbune este simplă, el detoxifică pielea, îndepărtează impuritățile, lăsând tenul mai neted și foarte curat. Este un excelent purificator pentru porii încărcați și contribuie din plin la frumusețea pielii. Nu-i nevoie să-ți complici viața preparând-o singură, pentru că există multe variante în comerț și toate au prețuri accesibile. Odată ce o vei folosi, te vei îndrăgosti de ea, mai exact de acțiunea ei. Mai mult, carbonul este și un excelent exfoliant, care lasă o piele fină în urma lui. Pentru că peelingul ce are la bază carbonul e atât de nostim și eficient, multe femei îl folosesc și pentru zonele foarte uscate de pe corp.

Rețetă pentru acasă. Amestecă o lingură de argilă cu două pastile de cărbune activ pisat, o linguriță cu oțet de mere și una de apă. Este o excelentă mască de curățare a porilor (evită însă zona ochilor și sprâncenelor).

Benzi pentru punctele negre. Extrage ca nimeni altul punctele negre și curăță porii. Sunt benzi speciale cu cărbune care se aplică pe nas pentru câteva minute și apoi se îndepărtează ușor, fără pic de durere, dar cu o mulțime de negreli extrase. Pielea rămâne curată și fără traumatisme sau leziuni.

Cărbune pentru dinți

S-ar putea să ți se pară ciudat ca o pastă de dinți neagră aibă efect de albire, dar este una dintre cele mai bune metode de curățare a dinților, fără le pună în pericol sănătatea. Am putea spune în acest caz că negrul este noul alb. Un paradox care se confirmă. Specialiștii cred că efectul de albire se poate obține și folosind cărbune activ de la farmacie, pasat și pus pe periuța de dinți. Însă are nevoie de cel puțin trei minute de acțiune pentru a face treabă. Apoi clătești și îți speli dinții în mod normal cu pasta ta obișnuită. Cărbunele albește dinții prin absorbția și descompunerea plăcii și a altor elemente care colorează dinții. Mai mult, modifică pH-ul din cavitatea bucală, reducând aciditatea și contribuind la prevenirea cariilor și a respirației urât mirositoare. Însă trebuie să ai mare grijă dacă ai lucrări sau fațete dentare, care se pot păta!

Cărbunele, demachiant perfect

Acționează ca un magnet care atrage murdăria și grăsimea, de aceea este eficient în îndepărtarea machiajului. Demachiantele cu cărbune, sunt de fapt un produs doi în unu, care îndepărtează machiajul, dar și uleiurile în exces și pielea moartă. Sunt ape micelare cu acest efect, însă poți să cumperi și cărbune, să-l pasezi și să-ți masezi tenul după demachiere pentru o detoxificare profundă. Poți folosi pudra și pe restul corpului o dată pe săptămână.

Șampon detoxificant

Adăugarea unei pastile de cărbune activ pisat în șamponul tău obișnuit face minuni pentru păr. Pulberea neagră va ajuta la eliminarea impurităților de la nivelul scalpului și la reducerea sebumului. Poți întâlni acest ingredient și în unele șampoane uscate.

Creme antipoluare

Cum aerul din orașe este din ce în ce mai poluat, noi produse cu cărbune au fost create pentru a îndepărta particulele poluante de pe piele și creme care să prevină stresul oxidativ la nivel celular, să reducă porii și să acționeze ca un scut pentru factorii poluanți.

Pulberea de cărbune absoarbe de mii de ori propria masă substanțele nocive, de aceea este atât apreciat pentru frumusețe și sănătate.

Citește și:

Articol preluat din ediția de octombrie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns