Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce gresesti cand folosesti ondulatorul

Ce gresesti cand folosesti ondulatorul

 

Toate ne dorim acele bucle lejere, naturale şi pline de volum, dar par destul de greu de realizat când eşti singură şi singurul tău ajutor este ondulatorul. Ori nu ştii să îl foloseşti corect, ori ceva este greşit, pentru că niciodată nu reuşeşti să obţii buclele dorite. Acestea nu sunt uniforme, sau pe alocuri părul nu s-a ondulat şi stă tot drept sau uneori are un aspect îmbâcsit.

Hai să învăţăm cum putem corecta cele mai frecvente greşeli făcute când folosim ondulatorul.

Foloseşti o mărime greşită de ondulator.

Ondulătoarele au dimensiuni diferite tocmai pentru a crea look-uri diferite. Cele subţiri fac onduleuri mai strânse sau valuri, şi sunt ideale pentru un păr mai scurt. Ondulătoarele groase sunt pentru păr lung şi sunt ideale pentru bucle mari şi relaxate.

Nu îţi pregăteşti părul.

Părul nu are voie să fie ud atunci când foloseşti onduatorul. Asigura-te că este perfect uscat, altfel rişti să-l disrtugi. Căldura excesivă pe un păr ud favorizează ruperea firului de păr şi despică vârfurile.

Învârţi în direcţia greşită.

Ai grijă ce direcţie foloseşti când răsuceşti părul pe ondulator. De asta depinde întregul tău look. Pentru bucle naturale răsuceşte din faţă spre spatele capului. Ţine minte că în fiecare parte a capului trebuie să răsuceşti diferit.

Răsucirea ondulătorului.

Este incorectă de fapt răsucirea ondulătorului. Ceea ce trebuie să faci este să răsuceşti şuviţa de par de jur împrejurul ondulătorului şi apoi să fixezi vârfurile.

Şuviţe prea groase.

Cele mai bune rezultate le ai când îţi ondulezi şuviţe mai subţiri. Cu cât şuviţa este mai groasă, cu atât este mai greu aerului fierbinte să pătrundă printre firele de păr şi să fixeze forma, iar buclele nu vor rezista prea mult timp.

Ţii părul prea mult pe ondulator.

Este evident că aerul fierbinte nu este cel mai bun lucru care i se putea întâmpla părului tău. Nimeni nu îşi doreşte vârfuri arse. Ţine părul pe ondulator sub zece secunde pentru a nu-ţi distruge părul.

Îţi atingi părul imediat. 

Dacă îţi atingi buclele imediat ce ai îndepărtat ondulatorul rişti să le strici. Aşteaptă 15 minute pentru a le lăsa timp să se răcească şi să se fixeze. Abia după aceea îţi poţi plimba mâna prin păr.

Nu cureţi ondulatorul. 

Produsele pentru păr folosite pot lăsa urme pe ondulator, de aceea acesta trebuie curăţat o dată pe săptămâna.

Tu foloseşti corect ondulatorul?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns