Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Ce (mai) poți face cu un balsam de păr

Ce (mai) poți face cu un balsam de păr

Cantitatea ideală este cheia hidratării părului. Adăugând prea mult sau prea puțin, efectul nu va fi cel scontat. Banalul produs cosmetic poate fi pus însă la treabă și în alte scopuri.

Balsamul are formule din ce în ce mai hidratante, apropiindu-se de efectul măștilor. Când îl pui pe părul ud, îi înjumătățești efectul, iar dacă-l aplici de la rădăcină, părul se va îngrășa foarte repede. Dacă-l vei aplica numai pe lungimea părului, în special pe vârfuri, părul va deveni moale, mătăsos și strălucitor. De foarte multe ori, șamponul se termină înaintea balsamului. Cantitatea de balsam care-ți prisosește o poți folosi în alt scop, oferindu-i altă destinație.

Clătește șosetele

După multe purtări, șosetele devin aspre. Freacă-le cu puțin balsam după spălare, apoi clătește-le bine. Cu siguranță, le vei simți moi și nu vor mai produce rozături.

Călcâie fine

După ce ai înmuiat picioarele și le-ai frecat cu o perie sau piatră ponce, masează-le cu balsam de păr câteva minute, apoi clătește-le. Pielea va deveni mai fină.

Catifelează pielea în timpul dușului

Și pentru corp face minuni. Poți să-ți prepari singură propriul lapte de corp, aplicat sub duș. Nimic mai simplu și mai rapid, atunci când nu ai timp să-ți aplici crema de corp. Păstrează un tub gol de gel de duș și fă un amestec inedit: două părți de gel de duș și una de balsam de păr. Amestecă totul ca la carte și pune pe burete pentru un masaj rapid de curățare și hidratare într-un singur pas.

Păr catifelat în timpul vopsirii

Când te vopsești, pune și o lingură de balsam de păr în vopsea. Dintr-un foc, părul va fi perfect hidratat și mult mai catifelat, iar culoarea va fi cea dorită (părul uscat tinde să absoarbă mai multă vopsea și culoarea va ieși mai închisă).

Ajutor pentru ras

Când ai nevoie de  o piele fină, dar nu ai cum să te epilezi, lama de ras este soluția. Odată cu părul, lama va îndepărta și stratul hidrolipidic protector al pielii. Folosește la ras balsam de păr. Întinde-l pe piele, masează-l și apoi poți folosi lama fără grijă. Uleiurile și ingredientele hidratante vor apăra pielea contra deshidratării.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.29/27.08.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns