Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 8 obiceiuri care îți îmbătrânesc pielea, făcându-te să pari mai în vârstă

8 obiceiuri care îți îmbătrânesc pielea, făcându-te să pari mai în vârstă

obiceiuri care imbatranesc pielea

Oricât de mult încercăm să îmbătrânim cu grație, cu toatele ne străduim să ne menținem aspectul tânăr al pielii. Puține dintre noi se pot lăuda că arată mai tinere decât sunt, iar deseori avem obiceiuri care ne îmbătrânesc pielea.

E important să știi ce anume îți îmbătrânește pielea, făcându-te să arăți mai în vârstă decât ești, pentru a știi ce să eviți.

Fumatul. Țigările au numeroase efecte negative pentru sănătate, iar unul dintre ele este faptul că te secătuiesc de rezervele de vitamina C. În lipsa acesteia, rezistența organismului scade și ești predispusă la afecțiuni ale tenului.

Nu consumi antioxidanți. Alimentele și băuturile bogate în antioxidanți (morcovi, anghinare, fructe de pădure, fasole, ceai verde) îmbunătățesc tonusul pielii, ajută celulele să se regenereze și luptă împotriva ridurilor.

Nu consumi suficientă apă. Asigură-te că bei cel puțin 2 litri de apă pe zi, chiar mai mult în sezonul cald. Te poți hidrata și cu ceaiuri sau limonadă, dar evită sucurile din comerț, cafeaua și alcoolul.

Nu consumi suficiente fibre. Acestea previn petele pigmentare și stimulează producția de colagen. Printre cele mai bogate alimente în fibre se numără porumbul, grâul, orezul, ovăzul, nucile, dovleceii, broccoli, varza de Bruxelles, bananele, perele, portocalele și prunele.

Nu dormit suficient. Un adult are nevoie de 7-8 ore de somn odihnitor în fiecare noapte. Altfel, tenul obosește la propriu, apar cearcăne și pungi sub ochi.

Nu faci mișcare. Fără puțin sport, țesuturile și mușchii își pierd tonusul, energia scade, iar sistemul imunitar este mai slăbit.

Te expui la condiții extreme. Soarele puternic și vântul rece sunt extrem de agresive și fac tenul să se rideze ușor.

Nu îți cureți tenul înainte de culcare. Indiferent dacă te-ai fardat sau nu, ar trebui să îți cureți tenul în fiecare seară. Apoi, aplică o cremă de față potrivită tipului tău de ten.

 

 

Sursă foto: pxhere

Comments

comments

Lasă un răspuns