Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cele mai bune sfaturi care te feresc de riduri și amână apariția lor

Cele mai bune sfaturi care te feresc de riduri și amână apariția lor

În luptă împotrivă ridurilor nu doar cremele și măștile cosmetice sunt de ajutor. O bună soluție este și respectarea acestor sfaturi care te feresc de riduri și amână apariția lor.

Dormi pe spate. Când dormi, anumite poziții lasă dungi pe față (că niște brazde) care favoriza apariția ridurilor. Pentru a evită surprizele proaste la trezire, încercați să nu dormiți mereu pe o parte, deoarece obrajii și bărbia vor prezența cu timpul linii inestetice. Dormiți mai degrabă pe spate și va veți trezi cu tenul neted și proaspăt.

Mănâncă pește gras. Peștele gras – somonul, anșoa, heringul, macroul, sardină, păstrăvul – conține proteine. Acestea repară și regenerează țesuturile cutanate. Omega 3, unul dintre acizii grași din peste, luptă împotrivă radicalilor liberi care îmbătrânesc prematur pielea. În plus, o protejează de agresiunile exterioare.

Evită apa de la robinet. Calcarul și clorul apei de la robinet formează un cockteil agresiv pentru față.Folosirea apei de la robinet duce la uscarea pielii și la degradarea filmul hidrolipidic cu rol protector. În loc de o piele sănătoasă și purificata, veți obține un ten tern, fără strălucire. Soluția este să folosești apă minerală plată sau chiar carbogazoasă pentru a te spăla pe față.

Vitamină C. Supra dozele de vitamină C sunt unul din marile beneficii pe care le poți aduce sănătății tale și frumuseții pielii. S-a dovedit științific că vitamină C are proprietăți antioxidante, stimulează sinteză de colagen, un principal component al pielii, ajutând la prevenirea ridurilor.

Poartă ochelari. Fie că este vorba despre ochelari de vedere sau ochelari de soare, aceștia sunt o bună soluție împotriva ridurilor. Fie că încrunti sprâncenele sau strângi ochii, soliciți astfel mușchii faciali, ceea ce poate duce la apariția unei cute la nivelul frunții. Cu timpul, se poate transformă într-un rid de suprafața, destul de vizibil.

Mănâncă soia. Că și ciocolată, soia este un aliment anti-îmbătrânire foarte intersant, capabil să îmbunătățească aspectul pielii și s-o protejeze. Numeroase studii au scos în evidența rolul izofavlonilor din soia de a reda fermitatea epidermei și de a luptă împotrivă primelor semne de îmbătrânire cutanata.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns