Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Culori șic de păr în această perioadă

Culori șic de păr în această perioadă

Bronde-ul este culoarea anului pentru păr. Nu, nu este o greșeală, e vorba despre o nuanță sofisticată, fenomenală, care definește tendințele acestui an, pentru că, mai mult ca oricând, este îmbrățișată naturalețea!

Tendințele acestui an fac deja furori printre vedete. Dacă anul trecut au fost ridicate în rang griul și blondul prăfuit al bunicii, anul acesta fantezia stiliștilor șochează din nou, cu o culoare specială, naturală și multe alte nuanțe pline de luminozitate, un fel de odă adusă bucuriei de a trăi, o exaltare proprie anotimpurilor calde. Dacă vrei să fii în pas cu moda și în privința podoabei capilare, iată care sunt cele mai apreciate tendințe.

Bronde-ul e în top

Este o combinație între „brown” (șaten) și „blonde” (blond), două dintre cele mai îndrăgite culori de păr. Cine spune că nu le putem purta pe amândouă în același timp? Este o culoare fabuloasă plină de șarm și în același timp foarte practică pe care o putem admira deja la frumoasa actriță Jennifer Lopez. Este soluția ideală pentru tranziția de la blond la brunet și mană cerească pentru brunetele care își doresc să devină blonde, traversând astfel spectrul cromatic până la blondul angelic într-un mod delicat, păstrând strălucirea
și sănătatea părului. Bronde-ul perfect nu există, el are multe nuanțe, care pot fi ușor obținute acasă. Practic, cu un astfel de melanj nu ai cum să dai greș. Un alt avantaj este că nu necesită retușuri frecvente. Poți păstra rădăcinile mai închise și să adaugi tonuri de caramel pe lungime, cu accente de miere. Dacă ai tenul mai închis, alege subtonuri calde, de caramel, iar dacă ai o piele ca de porțelan, mergi pe accente de blond mediu.

Blond onctuos

După câțiva ani în care nuanțele de blond s-au tot răcit, blondul cald revine. Nuanțele de bej, vanilie, miere, auriu, arămiu le-au înlocuit pe cele prăfuite și înghețate. Acum blondul rimează cu strălucirea soarelui și căldura bobului de grâu și al fructelor galbene pârguite. Dar cel mai mult se poartă nuanțe de blond multidimensionale, care par să se topească una în cealaltă aducând mult volum și creând senzația unei adieri de vară.

Platină multifațetată

Chiar dacă nu mai este la modă, blondul rece rămâne un actor pe scena verii, ușor cosmetizat cu o multitudine de șuvițe de blond deschis și cald, dar și un amestec de accente de culori mai puternice, în șuvițe discrete, ca un joc de lumini pe o piatră de opal.

Simfonie de roșu

Dacă adori nuanțele de roșcat, pregătește-te să fii vedetă! Cuprul intens, aproape reflectorizant va fi cea mai populară nuanță de roșu din acest an. Scorțișoara va fi o altă nuanță la modă, pentru cele care nu vor să epateze, însă adoră jocurile discrete ale nuanțelor focului. Sunt culori superbe, ce necesită o întreținere specială cu șampoane și balsamuri pentru părul vopsit.

Strălucire de vis

Cum spuneam, în acest an accentul cade pe naturalețe; prin urmare, nuanțele clasice sunt o alegere bună pentru cele care vor să-și păstreze farmecul personal fără să schimbe registrul cromatic. Șaten, castaniu sau brunet sunt și ele pe podium. Dacă optezi pentru aceste nuanțe, considerate de unii banale, scoate-le din anonimat prin strălucire! Balsamurile, lacurile și fixativele pentru strălucire trebuie să fie produsele tale secrete, cu ajutorul cărora să faci din părul tău o vedetă, chiar dacă are o culoare naturală.

Pastel glamour

O altă noutate a sezonului sunt nuanțele pastelate amestecate discret prin culoarea de bază, blond sau șaten. Îndrăznește să porți șuvițe roz, violete, purpurii sau albastre în mai multe tonuri de nuanțe, pe toată lungimea părului sau numai pe vârfuri. Deși sunt culori artificiale, umbrele pe care le creează aduc
un farmec aparte.

Un altfel de ombre

Apărut în 2014, ombre se reinventează în acest an, se metamorfozează în Escaille, cu o combinație de cel puțin trei nuanțe, o versiune mai ușoară, dar care oferă mai multă bogăție părului și o multitudine de accente strălucitoare. Cu rădăcini mai închise și vârfuri deschise, trecerea este îndulcită de o a treia nuanță, interme­diară și caldă, care oferă un adevărat spectacol de lumină și culoare, în tonuri contrastante.

Rădăcini închise

Este o tendință care oferă multă libertate și te eliberează de stresul vopsirilor permanente dacă nu
ai fire albe. Alege o culoare mai închisă la rădăcini, una cât mai aproape de cea naturală, și treci ușor
la culoarea pe care o dorești, printr-o nuanță intermediară (vârfurile pot să nu fie neapărat blonde ca la stilul ombre).

Citește și:

Cum iti distrugi parul singura! 5 obiceiuri rele

Masti naturale pentru par

Trucuri pentru par ca de la coafor

Articol preluat din ediția de aprilie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns