Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum îngrijești părul vopsit vara

Cum îngrijești părul vopsit vara

parul vopsit

Razele puternice ale soarelui, apa mării sau cea din piscină duc încet, dar sigur la deteriorarea podoabei capilare pe timpul verii: culoarea pălește, strălucirea dispare, firele devin uscate, fragile și se rup.

De aceea, chiar dacă în restul anului nu acorzi prea mare importanță tratamentelor speciale pentru păr, când soarele începe să ardă, e timpul să te programezi la salon pentru un procedeu intensiv hidratant sau să aplici singura acasă măști speciale, protectoare și revigorante.

Păstrează culoarea vie

Roșcat, blond sau șaten, după un weekend petrecut la piscină, poți să-ți iei adio de la pigment. Nu-i păcat să te părăsească prea repede culoarea de păr obținută cu greu? Câteva reguli simple te ajută să păstrezi nuanțele vibrante mai mult timp:

  • Imediat după ce vopsești parul, nu-l spăla cu șampon. Clătește-l și aplică tratamentul conținut de kitul pentru vopsit.
  • Pe stradă, poarta o pălărie care să te protejeze de soare, mai ales daca ieși la plimbare la ora prânzului.
  • Când mergi la plajă, nu folosi doar creme de protecție pentru piele, ci și spray-uri speciale cu protecție solară pentru păr. Atât pielea cât și părul pot fi arse de soare.
  • La piscină, poartă cască sau spală-te pe păr după fiecare bălăceală, ca să nu lași timp clorului să atace firul de păr.
  • Alege o gamă de produse special concepută pentru protecția culorii: șampon, balsam și mască.
  • Cel puțin o dată pe săptămână, aplică, pe lângă balsam, o mască de îngrijire.

Citește și: Cum obții cea mai sexy culoare pentru părul tău

Blondul, culoare prețioasă

Hair-stiliștii ne învață că blondul este o culoare pretențioasă, pe care nu o poți păstra fară să investești timp și bani.

Spre deosebire de culorile inchise de par, blondul are nevoie de ritualuri de ingrijire atenta, care sa compenseze decolorarea si substantele chimice din vopsea. In plus, blondul este si mai sensibil la razele soarelui, fragilizandu-se usor si pierzand repede din intensitatea culorii.

Blondele trebuie să folosească la fiecare spălare balsam protector pentru păr, iar o dată sau de două ori pe săptămână, sunt recomandate tratamente speciale, precum uleiul de măsline, de migdale, de argan sau de ricin, untul de shea sau cheratina vegetală, care trebuie lăsate să acționeze cât mai mult, ținând părul acoperit cu un prosop.

Nu face greșeala de a-ți vopsi de fiecare dată părul pe toată lungimea, pentru că îl vei distruge în cel mai scurt timp. Folosește vopseaua numai la rădăcină (o dată pe lună, ca să nu crească cel natural mai lung de 1 cm și să poți obține astfel o culoare omogenă), iar pe lungime, folosește doar nuanțator.

Citește și: Cât de importantă este hidratarea părului?

 

Articol exclusiv online
Text: Echipa Femeia
Sursa foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns