Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum iti odihnesti ochii la birou

Cum iti odihnesti ochii la birou

Dupa ore intregi cu ochii in computer, privirea ta se resimte – oboseste si devine incetosata. Iata cum sa-i oferi cateva momente de relaxare si cum iti odihnesti ochii la birou.

Folosirea indelungata a calculatorului (si la serviciu, si acasa), statul la televizor pana tarziu in noapte si uitatul fix in ecranul de mobil cat e ziulica de lunga afecteaza pe nesimtite sanatatea ochilor, chiar daca nu ne stim cu probleme de vedere si nu folosim ochelari.

Din cauza ochilor obositi te poti confrunta cu migrene, iritatii oculare si chiar presbiopie precoce (scaderea capacitatii ochilor de a focaliza obiecte apropiate). Aceasta din urma se instaleaza de obicei dupa 40 de ani, dar multi tineri ajung, din cauza suprasolicitarii ochilor, sa nu mai vada bine de aproape.

Uita-te in zare!

Practic, noi experimentam tot mai putin uitatul in departare – mai ales la birou, unde cel putin opt ore pe zi ne concentram la ce e imediat sub ochii nostri. Si astfel apare oboseala oculara, pe care o poti indeparta in cateva moduri simple:

– La fiecare jumatate de ora ridica ochii din calculator sau hartii si uita-te undeva la 20-30 m in fata, eventual pe fereastra, fixand un punct mai indepartat.
– Dupa fiecare 50 de minute de lucru pe computer, fa o pauza de 5 minute in care sa executi o gimnastica a ochilor: uita-te in stanga, apoi in dreapta, in sus si apoi in jos. Fa ochii mari, ca si cum te-ar fi uimit ceva foarte tare, apoi inchide-i strangand pleoapele. Repeta aceste exercitii de 3-4 ori.
– Daca simti ca ochii te inteapa, aplica pe pleoape o batista umezita si racita un pic in congelator. La fel de bine e daca plimbi un cub de gheata pe pleoapele inchise, dar relaxate, vreme de 1 minut.
– Iesi de cate ori ai ocazia cate 2-3 minute la aer curat, pentru a-ti limpezi privirea.

Afla care sunt semnele ca ai nevoie de ochelari.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns