Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum obții sprâncene perfecte acasă

Cum obții sprâncene perfecte acasă

sprancene perfecte

Dacă te vei uita la fotografiile din liceu, vei vedea că îngrijirea sprâncenelor ți-a schimbat complet aspectul. Pensarea lor este obligatorie, dar nu oricum!

Cine nu-și aduce aminte de sprâncenele rebele ale lui Brooke Shields din tinerețe? Însă nici ele nu erau chiar sălbatice, dacă le analizezi mai bine vei observa că au totuși o linie și e nevoie de multă muncă pentru a le obține. Indiferent de forma actuală a sprâncenelor tale, poți avea sprâncene frumoase și în forma perfectă care să-ți definească chipul, chiar dacă nu știi de unde să începi.

Măsurarea corectă

Primul pas este măsurarea și stabilirea dimensiunilor. Folosește creionul sau degetul pentru a trage o linie dreaptă de la baza nasului spre frunte pentru a vedea de unde ar trebui să înceapă. Pentru a obține arcul sprâncenei, poziționează creionul la aripa nasului și înclină-l la nivelul irisului și vei obține cel mai înalt punct.

Citește și: Despre sprâncene: tot ce voiai să știi

Cât de lungă trebuie să fie?

Unește cu ajutorul creionului aripa nasului cu coada ochiului și prelungește linia până-n dreptul sprâncenei și vei obține punctul terminus.

Cum le corectezi

După ce ai stabilit punctele cheie, ai nevoie de o pensetă, o forfecuță și un creion de sprâncene cu vârf ascuțit. Trasează forma și pensează ce rămâne în afară, apoi mimează firele de păr în interior, în locurile goale. Piaptănă sprâncenele în sus și taie tot ce iese din contur. Fă aceeași operațiune și după ce le-ai pieptănat și în jos.

Însă sprâncenele perfecte trebuie să se armonizeze cu forma feței. Uită-te cu atenție în oglindă și vezi care este forma feței tale și apoi stabilește-o și pe cea a sprâncenelor.

Iată cum să faci asta:

Curiozități despre sprâncene

Sprâncenele sunt, de obicei, mai întunecate decât culoarea naturală a părului.

Sprâncenele sunt surori, dar nu gemene, așa că nu te aștepta să fie poziționate la același nivel și să aibă aceeași grosime.

Firele din sprânceană cresc într-un interval variabil, de la câteva săptămâni până la un an. Așa că vei avea nevoie de multă răbdare pentru a le da o formă perfectă fără ajutorul creionului sau fardurilor.

Masajul sprâncenelor cu ulei de ricin stimulează creșterea firelor de păr.

Citește și: Cum să arăți mai tânără cu 3 trucuri pentru sprâncene

 

Text: Luminița Tăbăran

Surse foto: 123RF, iStock

Comments

comments

One thought on “Cum obții sprâncene perfecte acasă

Lasă un răspuns