Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Despre sprancene: tot ce voiai sa stii

Despre sprancene: tot ce voiai sa stii

Despre sprancene: tot ce voiai sa stii. Cateva sfaturi pe care orice femeie trebuie sa le stie si sa le aplice.

Despre sprancene: Trei secrete majore pentru sprâncene perfecte 

Pensatul sau epilatul sprâncenelor pot fi extrem de enervante şi obositoare, dar sprâncenele pot îmbunătăţi enorm aspectul unei femei şi încrederea în sine atunci când sunt îngrijite în mod corespunzător. Deşi poate părea o procedură plictisitoare, îţi vom arăta cât de uşor este să ai grijă de sprâncenele tale folosind secretele noastre pentru sprâncene.

Pasul 1: Să ştii ce metodă de îngrijire ţi se potriveşte pentru sprancenele tale

Pensat 

Pensatul o să îţi ia ceva timp până îl deprinzi, dar este o alegere foarte bună din punct de vedere al costurilor. Bineînţeles că fiind cea mai ieftină şi simplă metodă dintre cele 3 variante pe care le ai la dispoziţie, îţi va ocupa destul de mult timp (o dată la câteva zile).

Threading 

Smulgerea mai multor fire concomitent folosind un fir de aţă. Deşi este cea mai precisă dintre metodele de îndepărtare a părului, această procedură te poate irita şi este probabil şi cea mai dureroasă dintre toate metodele.

Epilat 

Rapidă şi uşoară, epilarea este una dintre cele mai obişnuite metode de îndepărtare a părului nedorit. Pentru cele mai bune rezultate mergi la un cabinet de cosmetică cu experienţă în îndepărtarea părului. Ţine cont şi de faptul că epilarea îţi poate irita pielea din jurul ochilor dacă ai pielea sensibilă.

Pasul 2: Să ştii ce formă te avantajează 

După ce te-ai hotărât care metodă îţi convine, este momentul să decizi care este forma sprâncenelor care te avantajează.

Pentru o faţă rectangulară 

Dă sprâncenelor tale o formă care să îţi subţieze maxilarul. Cu cât ai maxilarul mai proeminent cu atât sprâncenele tale trebuie să fie mai înclinate.

Pentru o faţă în formă de inimă 

Pentru a modifica o curbură a bărbiei va trebui să creezi un arc mic, care va da o lungime mai mare frunţii tale şi va echilibra alte trăsături faciale.

Pentru o faţă ovală 

Dă sprâncenelor o formă care să completeze faţa ta; ai nevoie doar de o arcuire mică pentru a păstra forma ideală a feţei.

Pentru o faţă rotundă 

Realizează o curbură mai accentuată pentru a pune în evidenţă forma naturală şi pentru a da o lungime suplimentară feţei.

Pasul 3: Să ştii să retuşezi sprancenele

Ai terminat partea de tuns şi definire a formei. Ce urmează?

Foloseşte un creion pentru sprâncene sau pudră şi umple zonele rare. Dacă ai sprâncenele mai închise la culoare atunci alege un creion sau o pudră de aceeaşi culoare, dar cu o nuanţă puţin mai deschisă. Pentru păr blond sau alte nuanţe deschise ai nevoie de un creion mai închis. Foloseşte culoarea aleasă pentru a crea o idee de şuviţe de păr folosind o mişcare ascendentă. Foloseşte o perie pentru sprâncene. Îţi poţi păstra o perioadă mai lungă forma sprâncenelor aplicând fixativ pe această perie înainte de utilizare.

Despre sprancene:

  • Ţine mine că se întâmplă şi accidente. Evită accidentele comune pe care toate femeile le fac când îşi aranjează sprâncenele.
  • Nu le pensa prea tare. Pensează doar firele răzleţe, precum cele de sub arcada naturală.
  • Când îţi dai o formă ai grijă şi modifică totul cât mai puţin. Încearcă să păstrezi pe cât posibil curbura naturală a sprâncenelor tale.
  • Nu pune o culoare nepotrivită pe sprâncene, le va face să arate artificial.
  • Ai grijă la albirea sprâncenelor.

Citeste si:

Sprâncene de vis

Chipul dictează forma sprâncenelor

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns