Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Chipul dictează forma sprâncenelor

Chipul dictează forma sprâncenelor

Există o formulă de aur pentru sprâncene, însă trebuie să ai în vedere forma corectă, apoi lungimea şi înălţimea lor.

Bine conturate, în acord cu trăsăturile feţei, sprâncenele sunt cheia unui chip mai tânăr. În schimb, dezordonate şi cu o linie necorespunzătoare, pun în umbră chiar şi cele mai frumoase trăsături. Mulţi specialişti spun că este foarte uşor să alegem forma perfectă doar îngrijind-o pe cea naturală, dar, când nu mai ştim care este, trebuie să ne ghidăm după forma feţei.

Nu încerca o formă mult diferită de a sprâncenelor tale pentru că aspectul va fi nenatural!

Faţă ovală – sprâncene uşor rotunjite

Trebuie să aduci puţină rotunjime, ca un semicerc, care să înceapă după prima treime a sprâncenei. Dacă faţa este mai alungită, alege o grosime medie, iar dacă e aproape un oval perfect, subţiază-le, dar ai grijă ca baza să nu fie mult mai groasă decât restul sprâncenei.

Faţă rotundă – sprâncene arcuite

Evită să subţiezi sprâncenele prea mult, dar nu le lăsa nici prea groase. Forma ideală pentru acest tip de faţă trebuie să fie arcuită nu doar la coada ochiului, ci pe toată suprafaţa. Un alt truc pentru faţa rotundă este să le alungeşti puţin cu creionul spre exterior.

Faţă pătrată – sprâncene uşor arcuite

Dacă ai această formă a feţei, alege sprâncenele mai voluminoase şi uşor arcuite, astfel încât să urmărească linia arcadei. Cele prea arcuite aduc mirarea pe chipul tău, iar dacă alegi forma dreaptă, faţa devine prea lată.

Faţă inimă – sprâncene arcuite

Această formă dulcică a feţei impune sprâncene uşor arcuite şi o lungime corespunzătoare, respectiv de la baza nasului până în punctul determinat prin linia care uneşte nara cu coada ochiului. Sprâncenele prea scurte sau foarte îndepărtate dau impresia că faţa e prea lată sau că ochii sunt foarte mici.

Faţă lunguiaţă – sprâncene drepte

Pentru a compensa lungimea, sprâncenele trebuie să fie drepte – curbează-le uşor spre exterior pentru a scoate ochii în evidenţă.

3 lucruri utile

  • Penseta cu vârful în unghi te ajută să smulgi fără durere chiar şi cele mai mici fire de păr.
  • Un creion pentru sprâncene este util atât pentru a umple golurile, cât şi pentru a corecta forma până când cresc toate firele unde le e locul.
  • Scurtează firele de păr cu forfecuţa, iar sprâncenele își vor menține forma. Piaptănă-le în sus, taie tot ce iese din contur, apoi repetă operaţiunea pieptănând în jos.

Citește și:

5 greseli de pensat

Sprancene frumoase: ce gresesti si cum repari

Sprancenele: greseli pe care sigur le faci

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.46/19.11.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns