Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum sa ai sani frumosi la orice varsta

Cum sa ai sani frumosi la orice varsta

 

Sânii tăi sunt un simbol pentru multe lucruri: femininate, sexualitate, iubire maternă. Dar ei aduc şi o serie de probleme: umflături, dureri şi, în cel mai rău caz, cancer. Cancerul la sân este cea mai răspândită formă de cancer la femei, cu un număr de 200.000 de cazuri noi anual. Află cum să îţi îngrijeşti sânii pentru a avea un piept frumos la orice vârstă.

Foloseşte produse speciale

Sânii tăi au pielea extrem de sensibilă şi un ţesut foarte subţire. Folosind creme hidrantante, poţi întări acest ţesut. Optează pentru creme care conţin acid hialuronic şi unt de cacao. Nu pleca niciodată de la premisa că sănii tăi nu sunt expuşi razelor solare şi nu ai nevoiede creme cu protecţie solară. Aceste creme protejează sânii nu doar de efectele nocive are razelor ultra-violete, ci şi de lipsa de colagen şi elasticitatea care duce la lăsarea sânilor. Atunci când mergi la plajă, foloseşte o cremă cu factor de protecţia solară 50 şi aplică crema pe tot sânul, înainte de a pune costumul de baie.

Foloseşte sutiene adecvate

Gravitaţia nu este prietena ta. Sânii sunt legaţi de pieptul tău prin ligamente şi ţesuturi. Dacă sânii nu au sprijinul necesar, ligamentele sunt forţate să se întindă şi sânii tăi se vor lăsa. Cu cât sânii tăi sunt mai mari, cu atât au nevoie de o susţinere mai puternică. Atunci când faci exerciţii, de exemplu, săriturile tale forţează ligamentele şi ai nevoie de un sutien cu cupe poziţionate corect, pe forma sânilor tăi pentru a-i presa de peretele pieptului. 8 din 10 femei folosesc o mărime greşită a sutienului, un fapt mai mult decât îngrijorător. Deseori, această nepotrivire de mărimi se traduce printr-un sutien care nu te înconjoară fix. 90% din suportul oferit de un sutien vine de la această bandă. Nu ar trebui să stai mereu să reglezi lungimea bretelor deoarece nu ele sunt problema.

Dacă bretelele tale alunecă de pe umeri, banda este prea largă. Cumpără un sutien care stă fix atunci când îl închizi folosind prinzătorile de la extremă (care oferă diametrul cel mai larg pentru bandă). Vei putea strânge sutienul prin prinderea lui cu închizătorile mai strânse atunci când sutienul se lărgeşte în timp. Un sutien potrivit stă strâns în jurul tău, dar îţi permite să introduci un deget sub bandă. Mărimea potrivită a sutienului se poate schimba dacă ai pierdut din greutate sau te-ai îngrăşat recent sau dacă ai născut. Un specialist dintr-un butic de lenjerie te poate ajuta să faci alegerea potrivită.

Fă exerciţii şi ai grijă la greutate

Nu există exerciţii de mărire a sânilor şi nici sporturi care să rezolve problema sânilor lăsaţi, dar dacă alegi să te menţii în formă, sânii tăi vor avea mereu o formă frumoasă. Muşchii pectorari din partea de sus a pieptului sunt tonifiaţi şi trebuie să îi menţii aşa pentru a avea sâni frumoţi la orice vârstă. Flotările te ajută în acest sens.Trebuie să ai grijă şi la greutatea ta. Atunci când te îngraşi, pielea se întinde şi sânii tăi îşi modifică dimensiunea. Dacă slăbeşti după aceea, pielea care s-a întins nu îşi mai recapătă forma iniţială şi vei ajunge să ai sânii lăsaţi.

Stiai ca doar 8 din 10 femei nu poarte sutienul potrivit?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns