Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum să tratezi buzele uscate

Cum să tratezi buzele uscate

Cum să tratezi buzele uscate –  Indiferent de perioada anului, buzele tale au nevoie de o atenție specială – în sezonul rece, mai mult ca oricând. Noi îți spunem cum să ai grijă de ele, astfel încât să se mențină mereu hidratate la maximum.

Nu este nimic plăcut (și nici estetic) în privința buzelor uscate. Iar când temperaturile încep să scadă, pielea sensibilă din această zonă se deshidratează rapid – ceea ce poate duce și la crăparea lor. Mai mult, respirația sau mușcarea involuntară sunt 2 factori care îngreunează procesul de regenerare a acestora. Chiar și unele paste de dinți contribuie la uscarea lor excesivă, din cauza unor ingrediente existente în formulă (sulfat lauret de sodiu, mentă, scorțișoară etc.), care sunt iritante.

Fiziologic, buzele sunt predispuse a fi cel mai uscat loc de pe întregul nostru corp și nu au, practic, niciun strat de protecţie. În plus, vulnerabilitatea vine și din lipsa glandelor sebacee și a celor sudoripare – asta înseamnă că ele nu produc uleiuri. Să nu mai zic că pierderea de apă de pe această zonă este de 3 până la 10 ori mai mare decât în restul corpului.

Deci ce este de făcut? – Cum să tratezi buzele uscate

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a trata și preveni buzele crăpate este să le păstrezi acoperite cu un balsam sau un luciu emolient. Dar fii, totuși, atentă la ingredientele pe care se bazează produsul pe care îl alegi!

Majoritatea conțin petroleum, care poate fi excelent dacă buzele tale sunt moi, fine, însă, dacă sunt crăpate, nu este de ajutor. Un alt ingredient des întâlnit este uleiul de ricin. Ferește-te de acesta, deoarece poate usca mai tare pielea. De evitat sunt și mentolul, menta, citricele, camforul. Încearcă să găsești un balsam de buze cu vitamine, minerale și uleiuri esențiale sau folosește crema de ochi, în lipsa unei alternative benefice.

Încă un secret util: balsamurile de buze pe bază de ceară nu sunt la fel de utile sau eficiente ca cele care amestecă ceara cu uleiuri, emolienți testaţi şi antioxidanţi pentru reparare.

Dacă observi descuamări, aplică un scrub de buze delicat. Acesta va îndepărta rapid celulele moarte și uscate, lăsând o suprafață netedă, perfectă pentru aplicarea balsamului.

Și, înainte de a te apuca intensiv de cura de hidratare, ține cont de faptul că buzele uscate se refac cu răbdare și consecvență, iar întreruperea tratamentului, chiar și pentru o zi, îți poate da din nou bătăi de cap.

Citeste si:

Foto: Imaxtree

Comments

comments

Lasă un răspuns